Gladere børnefamilier

Det har både Call me – TAL ORDENTLIGT og Nordic Parenting arbejdet for de seneste år, og det har nu ført til vores samarbejde. Sammen formidler vi vejledning og viden til forældre i et sprog, alle kan forstå. Tilsat masser af gode råd, der er nemme at prøve af. Midt i hverdagen. Midt i udfordringerne.

Det første, vi vil hjælpe børnefamilier med, er at slippe for skældud og dermed også for følgerne af skældud. Det lyder måske for godt til at være sandt – men med den rette hjælp og vejledning kan det lykkes.
 

Slip for skældud – 5 gode råd

Hvorfor er det vigtigt?

Det siger forældrene

For at finde ud af, om der var grund til at gå i dybden med netop ’slip for skældud’, lavede vi en landsdækkende undersøgelse blandt forældre til børn i alderen 0-10 år. Hvor meget fylder skældud hos dem, og hvilke udfordringer står de typisk overfor? Forældrenes svar fortalte os, at emnet var værd at arbejde videre med.

Tal fra undersøgelsen
• 55 % af forældre med børn i alderen 0-10 år skælder ofte deres børn ud (hæver stemmen og taler nedsættende). Tallet er højst for de forældre, der har børn i alderen 3-6 år (63,6 %).

• 72 % af forældre med børn i alderen 0-10 år ønsker at skælde deres børn mindre ud.

Wilke undersøgelse blandt forældre med børn 0-10 år

Det siger børnene

Vi har også talt med børnene – det er jo dem, det handler om. Hvordan føles det egentlig, når mor og far skælder ud? Er det ok, at de gør det? Eller hvordan skulle de hellere reagere?

Hvad er Nordic Parenting?

Nordic Parenting (NOPA) er med 500.000 læsere hver måned Danmarks mest læste onlinemagasin. NOPA er stiftet af Sofie Münster til forældre, der gerne vil være klogere på børns trivsel og opdragelse, og alle artikler er skrevet med baggrund i nyeste forskning.

Sofie Münster har også skrevet bestselleren ’Klog er noget, man øver sig på’. Hun står bag DrengeAkademiet – et intensivt læringsforløb for fagligt udfordrede drenge – og holder foredrag for både forældre og professionelle.