Er der noget specielt, jeg skal være opmærksom på, når jeg rejser til udlandet?

Ja, der er en række ting, som du skal være særligt opmærksom på, når du rejser uden for Danmarks grænser.

• Dit abonnement
    Du kan kun bruge din mobil i udlandet, hvis du har et EU-abonnement. Med et EU-abonnement kan du bruge al din tale og den frie sms/mms i Norden, Baltikum og hele EU. Desuden kan du bruge en del af din inkluderede data i EU. Hvis du rejser uden for EU, så gælder der andre priser, som du kan læse mere om her.

• Data
    Du skal huske at skifte til et EU-abonnement og slå data-roaming til på din mobil, hvis du skal rejse til udlandet. Hvis du rejser uden for EU, kan data være meget dyrt, og derfor anbefaler vi, at du kobler dig til gratis Wi-Fi på hoteller og restauranter, hvis du får mulighed for det.
    Hvis du sender en SMS til 81111 med teksten "Forbrug", kan du se, hvor meget af din data, som du frit kan bruge i EU samt hvor meget du allerede har brugt.

• Din telefonsvarer
    Hvis du rejser inden for EU, så er viderestilling helt gratis, men rejser du uden for EU, skal du huske at framelde din telefonsvarer, da det ellers kan blive en dyr affære. Du kan nemt og hurtigt framelde din telefonsvarer ved at indtaste og ringe op til følgende kode: ##002#

• Smileys og sms
    Standard-smileys, som denne blinke smiley ;-) fylder 3 tegn. Men bruger du de humørikoner eller emojis, som kfindes på de fleste smartphones, så kan de fylde en del mere. Et enkelt tegn/emoji kan endda fylde mere end én sms - så hvis du sender sms'er fra udlandet, så er det derfor en god idé at holde sig til de gode gamle smileys.

Hvornår kan det betale sig at købe simkort til brug i udlandet?

Hvis du rejser uden for EU, kan det afhængigt af dit mobilforbrug være en god idé at få et lokalt SIM-kort. Minutprisen for at tale i mobil uden for EU kan nemt løbe op i 30 kroner, og  det er ikke usædvanligt, at dataprisen for 1 MB kan løbe op i 100 kroner/MB.

Før du bestemmer dig, kan du tjekke priserne for dit rejsemål her.