Corning Gorilla Glass er monteret på mere end 1.550 produkter, og solgt i næsten fire milliarder eksemplarer, siden det så dagens lys i 2007. Glasset er det mest modstandsdygtige på markedet, og kan modstå fald fra én meter op til 80 procent af gangene, og Corning har netop introduceret verdens første anti-bakterielle skærm. Gorilla Glass er elsket af forbrugere og producenter, og er en del af de fleste tablets og smartphones i dag.

Selvom mange nok ikke er klar over det, ligger der en større proces bag produktionen af det glas, som pryder og beskytter de fleste skærme på smartphones og tablets i dag. Lige siden 2007 har Corning gennem utallige laboratorietests udviklet verdens mest modstandsdygtige glas, som kan overleve fald fra én meter, og som er svært at ridse. Adam og Jamie fra det populære Mythbusters har også kastet deres kritiske øjne på Gorilla Glass, og underkastet glasset nogle krævende prøver.

Hvad er Corning Gorilla Glass, og hvordan er det lavet?

Gorilla Glass så første gang dagens lys i 2007, og har siden da været monteret på mere end 1.550 produkter, og solgt i snart fire milliarder eksemplarer. Corning har arbejdet med hærdet glas siden 1960, hvor det dog blev kaldt ’muscled glass’, og de begyndte i 2005 at undersøge, om deres glas kunne laves tyndt nok til at blive brugt i elektronik. Gorilla Glass er meget kompliceret at lave, og bliver blandt andet hærdet ved hjælp af noget, som Corning kalder for en ”ion udveksling”.

Hvad gør Gorilla Glass så godt?

Med Gorilla Glass har din smartphone dobbelt så god modstandsdygtighed som andre glas på markedet, og med Gorilla Glass 4 har fokusset været på markant at forbedre beskyttelsen mod skarpe kontaktskader, hvilket Corning angiver som den primære grund til, at vores mobile enheder går i stykker. Gorilla Glass er udviklet via hundredevis af laboratorietests, hvor smartphones er blevet kastet mod jorden fra én meters højde. Gorilla Glass er det mest modstandsdygtige glas på markedet, er sværere at ridse, og skulle det få en ridse, er denne mindre tydelig end på andre glas-produkter.

Gorilla Glass vs. konkurrenterne. Hvem vinder?

Gorilla Glass har udkonkurreret de fleste konkurrerende materialer, såsom ”soda-lime” glas, og Gorilla Glass 4 er op til dobbelt så modstandsdygtigt sammenlignet med konkurrenterne, da glasset overlever op til 80 procent af gangene ved fald, hvor konkurrerende glas i andre smartphones og tablets går i stykker næsten 100 procent af gangene. Gorilla Glass har også lanceret verdens første – og eneste – anti-bakterielle skærmglas, som er blevet godkendt af det amerikanske EPA, og er beregnet til ved hjælp af ioniske sølvkomponenter at tage kampen op mod alle de bakterier, som finder vej til din skærm i løbet af dens levetid.

Elsket af brugere, producenter og Mythbusters

Gorilla Glass er elsket af både forbrugermyne og producenterne, og pryder praktisk talt de fleste hign-end smartphones og tabletter i verden i dag, da næsten alle mobiltelefonproducenter bruger Gorilla Glass på deres smartphones, tablets og phablets. Corning var endda så sikre på kvaliteten af deres produkt, at de inviterede Mythbusters til at teste det nye Gorilla Glass 4 på alle tænkelige måder, som vi kender det fra de to Mythbusters. Der findes også en næsten uendelig lang liste på Gorilla Glass’ hjemmeside, hvor glade forbrugere har skrevet ind med lovprisninger af produktet.