2K er en generisk term for opløsningen på mobiler, tablets etc. på 2048 x 1080 pixels (vandrette pixels x lodrette linjer)., og opløsningen er ikke den samme som 1080p opløsningen - da den har lidt flere samlede antal pixels.

En definition til 2K-opløsning

Selve definitionen på 2K er, at en skærm – på en computer, phablet, smartphone, fjernsyn etc. har en opløsning på 2048 x 1080 (vandrette pixels x lodrette linjer).

2K kaldes ofte også for 1080p – dette er dog ikke korrekt, da 2K har lidt flere pixels. Devices med 2K opløsning har altså en bedre opløsning end 1080p Full HD, men der er tale en forbedring på kun 3.43 %.

Hvis vi kun regner antallet af pixels ud, bliver antallet af pixels i en 2K opløsning på 2.211.840 pixels.

Her bruges 2K-opløsningen

2K-opløsningen bruges i mange forskellige former for devices. Den bruges i alt lige fra smartphones til store fjernsynsskærme.

2K opløsningen er i øjeblikket den højeste opløsning på smartphones, men dette må formodes snart at ændre sig på grund af den skarpe konkurrence fra 4K-opløsningen.

Med 2K-opløsningen har vi nået grænsen for den opløsning, som mennesket stadig er i stand til at skelne pixels i. Det vil, groft sagt, sige, at alle opløsninger over denne går til spilde i det menneskelige øje.

Devices med 2K-skærme

Der er flere smartphones og tablets på markedet i dag, der har skærme med 2K-opløsning. Samsung har blandt andet lavet flere devices med den høje opløsning, og det giver en særlig følelse, når du sidder med så høj en opløsning i hånden.

En høj opløsning bliver et vigtigere og vigtigere benchmark i devices, da de i dag også bruges som små spilkonsoller.