3G er en nem og sikker måde, du kan komme på internettet på via dit device. Det er nemt at bruge, hvis du har et mobilabonnement med data, og det hele foregår automatisk.

Hvad er 3G?

3G er en forkortelse for tredjegenerations mobiltelefoni til trådløs overførsel af data. I modsætning til 4G-mobiltelefoni bruges 3G-netværket også til tale. Det betyder, at når din smartphone, phablet eller tablet bruger mobildata til tale med 3G, er det meget lidt data, der reelt er tale om.

Du kan bruge 3G-netværket i dit device samt til mobilt bredbånd til eksempelvis bærbare computere.

Sådan virker 3G-netværket

3G-netværket, og andre mobilnetværk, virker ved, at dit device sender data til den nærmeste mast, og den samme mast sender data tilbage.

 Sådan virker 3G med mobilt bredbånd:

·         Dit USB modem opretter forbindelse til nærmeste mast – via trådløst signal.

·         Masten skaber kontakt til hjemmesiden via din browser, og den sender den ønskede information tilbage til modemmet.

·         Du kan nu se hjemmesiden.

Der er forskel på upload og download af data - du sender eksempelvis mindre data ud, end du modtager, når du vil se en hjemmeside.

Her kan du bruge 3G

Du kan bruge 3G-netværket i stort set hele Danmark – der kan dog være enkelte steder, hvor det ikke er muligt at få signal. Du kan se hvor på dit mobilselskabs dækningskort.

Det er et krav, at du har et mobilabonnement med data, hvilket der er i de fleste abonnementer, hvis du vil bruge 3G-netværket. Du kan også få mobilt bredbånd til din computer.

Du kan selvfølgelig også tilgå internettet med Wi-Fi – via eksempelvis et hotspot – og så bruger du ikke data via 3G på denne måde.