Dual-Pixels går autofokus dobbelt så hurtigt, og billedet bliver skarpere pga. de delte pixels.

Hvad er Dual-Pixels?

Dual-Pixel er et en teknologi, som du finder i sensoren i kameraet på de nyeste mobiltelefoner fra Samsung - Samsung Galaxy S7 har Dual-Pixels i sit mobilkamera. Teknologien har længe været brugt i digitalkameraer.

Dual-Pixel betyder, at alle pixels i kameraet er delt i to fotodioder. Når du skal tage et billede med mobilkameraet, bliver lyset fra linsen sendt til to billedsensorer i stedet for én. Det forbedrer fokusset og kontrasten på billedet. Det er meget lig den måde, vores øjne fungerer på. 

Sådan virker Dual-Pixel-teknologien

Der er flere fordele ved smartphones, som benytter sig af Dual-Pixel-teknologien. Du får skarpere billeder, samtidig med at samtlige pixels i sensoren bruges til autofokus. Typisk er der tale om, at det kun er cirka 5 % af alle pixels i sensoren, som bruges til autofokus – altså en forbedring på 95 %.

Forestil dig følgende. Når du skal tage et billede uden Dual-Pixels, ser du skiftevis med det ene og det andet øje. Det kan ødelægge noget af dybdefokusset samt skarpheden i billedet. Bruger du derimod et kamera, som har dobbelte pixels, svarer det til, at du ser med begge øjne hele tiden.

Når kameraet bruger alle sine pixels til autofokusset, går det lynhurtigt med at fokusere på dit objekt, så du kan tage et billede eller optage video. Det gør det både nemmere og hurtigere at betjene dit kamera i dagligdagen. Du får også bedre billeder i situationer med meget lidt lys – det kræver færre LUX at tage gode billeder.