En iPad er en tablet fra Apple med mange af de samme teknologier og muligheder som på en almindelig bærbar. Derfor kaldes en iPad også for en tablet-computer, men du styrer udelukkende din iPad vha. touch. Den første model blev lanceret i starten af 2010.

Hvad er en iPad?

En iPad er en tablet fra Apple, og den kaldes også for en af de første tablet-computere. Den første udgave så dagens lys i 2010, og den blev hurtigt populær. I løbet af tre måneder havde den en markedsandel på imponerende 95%.

Med en iPad kan du gå på internettet – både via 3G og Wi-Fi – og der er også mange forskellige apps, der giver dig mange af de samme funktioner som på en almindelig computer. De forskellige apps henter du i en App Store kaldet iTunes – nogle er gratis, mens andre koster penge.

Du bruger multi-touch (fingrene) til at navigere rundt på din iPad. Du kan skrive mails, holde styr på kontakter, se film, spille spil og meget andet, du også kan på en almindelig bærbar.

Forskellige generationer og typer

Apple bruger navnet ”iPad” på alle deres tablets. De navngiver dem typisk efter, hvilken generation der er tale om – eksempelvis 3. generation må ikke forveksles med 3G-internet. Der er dog også forskellige udgaver og typer af den klassiske tablet.

• iPad – den oprindelige iPad (nye modeller angives med ”X generation”)
• iPad 2 – en nyere udgave af tabletten (udgik i 2014)
• iPad Air – tyndere og lettere end den almindelige iPad
• iPad Mini – en mindre udgave af den klassiske model
• iPad Pro – lavet til professionelle brugere og større på alle parametre

Hver ny generation har opgraderet hardware, og de kommer typisk med det nyeste styresystem. Det lille –i på alle devices fra Apple stammer fra iMac, der var målrettet internettet. Det står for flere forskellige ting: internet, individualitet, instruktion, inspiration og information.

Hvilken iPad har jeg – sådan finder du din model

Da Apple ikke navngiver deres iPad på samme måde som deres iPhones, kan der opstå forvirring om, hvilken udgave du har. Du skal bruge modelnummeret, som du finder på bagsiden. Modelnavnet til samme udgave kan variere, afhængig af om den har Wi-Fi, 3G og/eller Cellular.

Apple har på deres hjemmeside listet alle sw forskellige iPad-modeller samt angivet deres modelnumre. Herefter er det bare at finde det modenummer, der matcher nummeret på bagsiden af din tablet. Find din iPad-model her.

Er der forskel på tablets med Android og iOS?

Den største forskel på de to er styresystemet. Android bruges på tablets fra mange forskellige producenter, mens iOS kun bruges på Apples enheder.

Android er et såkaldt åbent styresystem. Det betyder, at de forskellige producenter kan tilpasse det til deres egne tablets. iOS-styresystemet kan derimod ikke tilpasses andre producenters tablets.