Et mobilabonnement er en service som teleselskaber tilbyder, for at forbrugere og virksomheder kan bruge SMS, tale og data på deres mobiltelefoner.

Find det rigtige mobilabonnement

Du kan få mobilabonnementer til både smartphones, phablets og tablets, og der findes mange forskellige typer af mobilabonnementer samt måder at sammensætte dem på.

Skal du have et nyt mobilabonnement, er det en rigtig god ide, at du tænker lidt over dit forbrug inden – både nu og i fremtiden. Der er nemlig ingen grund til at betale mere end nødvendigt.

Overvejelser ifm. et mobilabonnement:

·         Hvor meget ringer du?

·         Hvor meget mobildata får du brug for?

·         Sender du mange SMS’er?

·         Dækningen på din adresse samt de steder du ofte opholder dig.

Det er ikke alle udbydere, der dækker hele landet, så det er en god ting at have med i overvejelserne.

Det er der i et mobilabonnement

Det er forskelligt, hvad de forskellige teleselskaber har i deres mobilabonnementer, men der er alligevel nogle ting, som går igen på tværs af abonnementerne.

Det er der typisk i et mobilabonnement:

·         En mængde taletid – kan være alt fra 0 minutter til mange timer.

·         Fri SMS og MMS.

·         Mulighed for brug af data med et loft.

Hvis du køber en ny smartphone, følger der ofte en binding af det medfølgende mobilabonnement med – typisk seks måneder - ellers er det sjældent tilfældet. Når du fået et nyt mobilabonnement, får du typisk også et nyt SIM-kort. Det betyder også, at du får en ny PUK-kode, mens du kan genbruge din PIN-kode. 

Forskelle på mobilabonnementer

Der er forskel på basis-abonnementerne hos teleselskaberne. Typisk indeholder de ingen taletid, fri SMS og MMS samt meget lidt mobildata (hvis overhovedet nogen). Du vil dog typisk skulle bruge mere end basis-abonnementet.

Det er derfor en god ide, at du ringer til teleselskaberne for at høre, hvad de tager for det mobilabonnement, du ønsker. Hvis du f.eks. har et mobilabonnement, der kun gælder i Danmark, kan du eventuelt blive opkrævet betaling for brug af bl.a. mobildata i udlandet. Har du en mobiltelefon med Dual-SIM, kan du have to SIM-kort og dermed to abonnementer i én og samme mobil.