Java er et programmeringssprog, der blandt andet bruges til at kode spil og Nem-ID med. Der er flere forskellige typer af Java – du kan designe alt fra små programmer til store hjemmesider med Java.

Hvad er Java?

Java er verdens mest udbredte programmeringssprog. Det vil sige, at det er et sprog, du kan bruge til at kode programmer med – såsom billeder med lyd, apps og spil. Nem-ID er eksempelvis lavet med Java.

Et af de store kendetegn ved Java er, at det kan afvikles på (stort set) alle styresystemer – det kan afspilles på Android, men ikke på smartphones og tablets med Apples iOS. På mange styresystemer kan du lave apps ved hjælp af Java - både store og små.

Et Java program bruges typisk på hjemmesider, hvor det vises i den browser, du bruger på dit device. Du kan også opbygge en hel hjemmeside udelukkende ved brug af Java.

Det bruges Java til

Java kan bruges til flere forskellige ting, og det findes i tre udgaver, du kan skrive forskellige typer software med.

De tre udgaver af Java:

·         Java SE (Standard Edition) – som navnet antyder, så er dette standardudgaven af Java, og det er denne udgave enhver programmør bør kende. Til de mindre opgaver.

·         Java ME (Micro Edition) – denne udgave er udviklet til mobile enheder og embedded programmering (f.eks. når du kan se en Youtube-video på en hjemmeside). Denne bruges ofte til hjemmesider og programmer optimeret til smartphones, phablets og tablets.

·         Java EE (Enterprise Edition) – denne bruges især ifm. hjemmesider.

Java bruges altså til mange forskellige ting, og du kan lave de fleste programmer ved hjælp af Java.