Trådløs opladning er en revolution inden for opladning af elektronik, da du kan lade din telefon eller tablet op helt uden ledninger. Du lader den op via en ladeplade eller ladestation, og så klarer magnetisme resten.

Trådløs opladning i dagligdagen

Vi har alle prøvet at fumle med ledninger, når vi skal lade vores smartphone op, men det behøver vi ikke længere blive frustrerede over. Når du skal lade din telefon op i fremtiden, vil det foregå på en plade helt uden kabler.

Når du skal oplade telefonen på en ladeplade foregår det via induktiv opladning – teknologien hedder induktiv ladning, da ladepladen bruger magnetisk induktion til at lade din smartphone op. Du placerer bare din mobiltelefon på pladen, og så lader den op helt uden ledninger. Det er kun i ladepladen, det er nødvendigt at sætte et stik i.

Integreret trådløs opladning

Det kræver, at din smartphone eller tablet har integreret trådløs opladning, ellers kan du ikke oplade din telefon med en ladeplade. Flere og flere produkter kommer dog med integreret trådløs opladning, og indtil videre er det Samsungs smartphones, der fører an på den front – flere Android telefoner, har allerede integreret trådløs opladning.

Hvis dit device har integreret trådløs opladning, behøver du faktisk ikke engang lægge din telefon på en ladeplade, når den skal lades op. Den begynder at lade op, når du kommer tæt nok på en ladeplade.
I fremtiden vil større overflader, som eksempelvis dit køkkenbord, fungere som ladeplade, så din smartphone eller phablet altid oplades, og du vil have strøm hele tiden derhjemme. Det er dog stadig vigtigt, at din smartphone eller tablet har nok mAh, når du skal udenfor.