Udlandstelefoni er termen der bliver brugt for telefoni, når du er ude fra Danmarks grænser. Dette betyder ofte højere priser, medmindre udlandstelefoni er inkluderet i abonnement.

Sådan fungerer udlandstelefoni

Grunden til at det ofte er dyrere at ringe og bruge data i udlandet er, at du er på et andet netværk. Dit nuværende teleselskab har som regel indgået aftaler med mobiloperatører i andre lande, men du vil stadig betale en merpris i udlandet. Tjek dit mobilabonnement for eksakte priser.

Du kan også risikere, at det er dig, som skal betale, hvis du modtager et opkald. Det er derfor altid en god ide at tjekke de forskellige takster, inden du tager til udlandet. Hvis du modtager en SMS, vil den som regel være gratis at modtage. Det er typisk roaming i udlandet, som koster penge.

Nye priser for udlandstelefoni i EU

Hvis du befinder dig inden for EU’s grænser, er der fra d. 30 april 2016 faste mobilpriser. Det betyder, at der er sat loft over hvor store beløb, du kan blive afkrævet for telefoni i udlandet.

Roamingtillæg mobilselskaberne maksimalt må opkræve:

·         Udgående opkald – 0.46 kr. pr. minut.

·         Indgående opkald – 0.10 kr. pr. minut.

·         SMS – 0.18 kr. pr. SMS.

·         Data – 0.46 kr. pr. megabyte.

Hvis du befinder dig i Danmark, og ringer ud af landet, vil det ikke være ovenstående takster som gælder. Det vil derimod være dit teleselskabs takster til udlandet, der gælder.

Gode råd til udlandstelefoni

Selvom der fra d. 30 april 2016 er kommet et loft over priserne på udlandstelefoni i EU, skal du stadig være opmærksom generelt.

Gode råd til telefoni i udlandet:

·         Slå mobilsvareren fra uden for EU, ellers kan du blive opkrævet for to opkald.

·         Slå automatisk e-mail fra samt fjern adgangen til data for alle apps, som bruger mobildata.

·         Husk at tage brikken med din PUK-kode med dig - eller skrive denne ned - så du har den, hvis uheldet er ude.

Sluk din mobiltelefon, når du ikke bruger den.