Wi-Fi er trådløst internet, som din telefon kan modtage, så du kan komme på internettet uden et kabel. Wi-Fi kan defineres som ethvert ”wireless local area network” (WLAN) – altså ethvert trådløst lokalt netværk, og det kaldes ofte også for WLAN på baggrund af den definition.

Hvad er Wi-Fi?

Wi-Fi er et trådløst signal, du kan bruge til at komme på internettet via. Det fungerer typisk ved, at du har en bredbåndsforbindelse (kabel), som du sætter en router til. Routeren sender så signalet fra kablet ud som trådløse signaler. Med Wi-Fi kan du komme på internettet, uden at du behøver at have et fysisk stik i din smartphone. Med Wi-fi er der ingen begrænsning på, hvor meget data du kan bruge, som der kan være i nogle mobilabonnementer med hensyn til mobildata.

Er Wi-Fi sikkert?

Wi-Fi er i sig selv ikke sikkert, da alle med en smartphone, tablet og trådløs computer kan bruge Wi-Fi, men alle nye routere – som omdanner internettet fra kablet til radiosignaler – gør Wi-Fi signalet sikkert, da de koder signalet, så du skal bruge en kode for at bruge det. Du kan se om et Wi-Fi signal er kodet eller ej ved at se efter en lukket hængelås. Er der sådan en, skal du bruge en kode for at kunne bruge det.

Hvordan bliver internettet fra kablet til Wi-Fi?

Internettet løber i nogle lange kabler hele vejen rundt om jorden, og det er med et internetkabel, at du kan få adgang til internettet. Kablet sættes ind i routeren, som laver signalet fra kablet om til trådløse radiosignaler – Wi-Fi. Med Wi-Fi kan du forbinde f.eks. dit fjernsyn og smartphone i dit hjem, så de så at sige kan tale sammen, og i kan være flere på internettet på samme tid med samme signal.