Google Android er operativsystemet i blandt andre Samsungs smartphones og tablets, og den er open-source, så alle kan se og videreudvikle dens grundkode, og selvom Android er forskellig fra producent til producent, er systemet grundlæggende det samme.

Hvad er Android?

Android er operativsystemet, der bruges i mange af de nyeste smartphones – blandt andet har alle Samsung smartphones et Android styresystem. Android er open-source, og det vil sige, at alle kan se hele programkoden (Androids DNA) og videreudvikle denne, og det er siden 2005 Google, som står bag operativsystemet. Android kommer i mange forskellige størrelser og har mange forskellige navne – versionerne er opkaldt efter desserter - fra producent til producent, men operativsystemet er altid grundlæggende det samme.

Hvad er en Android-telefon?

En Android-telefon er helt enkelt enhver smartphone, som bruger Android som sit styresystem, og en Android-telefon lader dig i høj grad personliggøre din smartphone. Android bruger touch, og forsideskærmen er delt op i tre dele – en venstre-, midter- og højre-skærm – hvor du kan placere widgets, som er småprogrammer såsom vejr, kalender og genveje.

Google Play app-store og Android apps

Android er den mest populære platform og open-source, og det betyder grundlæggende med apps, at du eksempelvis kan købe og downloade musik fra flere forskellige leverandører, og Google Play blev i 2010 kåret som den bedst sælgende smartphone-platform i verden af Canalys. Google Play er Android telefonernes primære app-store, og den har over 1.600.000 forskellige apps inden for mange forskellige kategorier.