• Gratis oprettelse
 • Ingen binding
 • Nordens bedste netværk
 • Fri sms og mms
 • Rente- og gebyrfri afbetaling
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
 • Nordens bedste netværk
 • Fri sms og mms
 • Rente- og gebyrfri afbetaling

5G - Klar til fremtiden

’Uanede muligheder’, ’det, vi knap tør drømme om’ og ’langt uden for den menneskelige fatteevne’ er floskler, der ligger lige for, når der skal sættes ord på 5G. Lad os prøve at få det hele ned på jorden – selvom vi af bar begejstring har armene over hovedet.

Hvad er 5G?

 

Hurtigere, sikrere og mere stabilt på nordens bedste netværk

5G er femte generation af mobilteknologien. Det er hurtigere, sikrere og mere stabilt end vores ellers så fremragende 4G-netværk – og så er det lige på trapperne. Vi er klar til at byde næste generation velkommen på Nordens bedste netværk.

 

Derfor ♥ vi 5g

Med 5G kan du streame film i 4K og video-chatte med familien i HD – uden forsinkelser og afbrydelser. Du kan game med vennerne i konsol-kvalitet, selvom du sidder på din smartphone langt væk hjemmefra. Og når du vil livestreame fede koncertoplevelser til veninderne, er du ikke længere begrænset af, at kapaciteten i netværket overbelastes. Det er bare nogle af grundene til, at vi ♥ 5G.

Hvad får 5G af betydning for mig?

Hvornår er Call me klar med 5G?

Vi er i gang

Telia og Call me er i gang med udrulningen af 5G. Vi har lagt en intelligent udrulningsplan, der sikrer, at de største byer kommer på netværket i første omgang, og at resten af Danmark følger lige efter. Ifølge planen vil 75% af danskerne have 5G dækning inden udgangen af 2022. 

Overordnet er strategien for udrulning bygget op i tre trin:
2021: Top 4 byer: København, Århus, Odense, Aalborg
2022: Top 25 byer: (København Århus, Odense, Aalborg) Esbjerg, Randers, Kolding, Horsens, Vejle, Roskilde, Herning, Hørsholm, Helsingør, Silkeborg, Næstved, Fredericia, Viborg, Køge, Holstebro, Taastrup, Slagelse, Hillerød, Holbæk, Sønderborg og Svendborg
2023: Resten af landet

Når teknikerne besøger vores mobilmaster og opgraderer netværket til 5G, tager vi samtidig noget af 3G-kapaciteten ud og opgraderer meget af det andet udstyr, vi har siddende. Det betyder, at vores 4G teknologi i samme omgang bliver kraftigere – faktisk fordobler vi kapaciteten i hele landet og tredobler den i de 25 største byer. Derudover simplificerer vi vores sites, så netværket bliver mere ensrettet og effektivt. Det betyder også, at vi i sidste halvdel af 2022 kan lukke 3G nettet for at gøre plads til endnu mere 5G.

Sådan får du 5G

For at få glæde af 5G-netværket skal du have et 5G Ready abonnement, en 5G Ready mobil og være i nærheden af en 5G-mast.

Call me kunder med et ”5G Ready” abonnement kan benytte Telias 5G netværk forudsat, at de har en 5G-mobil, som producenten har godkendt til brug på Telias netværk, og befinder sig i de første 5G-masters dækningsområder. Læs mere om vores dækning her.

5G Ready abonnement

Herunder kan du se vores 5G Ready abonnement. Hvis du er i tvivl om, hvilket abonnement du har, kan du se det på Mit Call me.

Halv pris i 3 mdr.
Fri data
Fri tale
EU 15 GB
179 kr./md.
89,-
Mindstepris 98,75 kr.

Spørgsmål og svar

Hvornår er Call me klar med 5G?

Telia og Call me er startet på udrulningen af et åbent/kommercielt 5G-netværk, og vi har åbnet for vores testmaster i København og Aalborg.  

Lige nu arbejder vi blandt andet på at få testet og godkendt 5G-telefoner til brug på vores netværk, så de første kunder kan opleve 5G på vores netværk (inden udgangen af 2020).

Call me kunder med et ”5G Ready” abonnement vil på sigt kunne benytte Telias 5G netværk forudsat, at de har en 5G-mobil, som producenten har godkendt til brug på Telias netværk, og befinder sig i de første 5G-masters dækningsområder.  

5G-teknologien vil i første omgang blive etableret i afgrænsede geografiske områder, hvor der er behov for og efterspørgsel på ekstra datakapacitet, hastighed og sikkerhed. Først med enkelte master i København og Ålborg og efterfulgt af et større område i København. Herefter fokuserer vi på de største byer i Danmark (København, Aarhus, Odense, Aalborg) - samt i erhvervsområder, på fabrikker, logistikcentre og offentlige institutioner.

Hvad betyder 5G Ready?

5G ready betyder, at du automatisk får adgang til 5G inkluderet i dit abonnement, når det bliver lanceret hos Call me i dit område. Husk at din mobil også skal kunne tilgå 5G. 

Hvornår får jeg 5G på min mobil?

Det afhænger af en række faktorer: 

 • Abonnement: Et af vores 5G Ready-abonnementer
 • Telefon: En 5G-telefon, der er testet og klar til brug på vores netværk. Testprocessen er i gang, og du kan se, hvilke telefoner, der er klar til brug under "Hvilke mobiler og tablets er 5G-ready i dag?"
 • Netværk: At du befinder dig i et område, hvor Telia har etableret 5G-dækning. Det er p.t. afgrænsede områder i København. Du kan se en detaljeret oversigt over, hvor vi dækker med 5G her.
Hvorfor står der ikke 5G Ready på mit abonnement?

Hvis der ikke står 5G Ready på dit abonnement, betyder det, at abonnementet ikke får adgang til 5G. Ønsker du adgang til 5G på vores netværk, skal du vælge vores 5G Ready abonnement, have en 5G-telefon, som producenten har godkendt til brug på Telias netværk og befinde dig i et område, hvor vi har etableret 5G-netværk.  

Hvilke mobiler og tablets er 5G-ready i dag?

Mobiler godkendt til 5G-brug i Telia/Call mes netværk:
Sony Xperia 1 II 
Sony Xperia 5 II 
OnePlus 8 
OnePlus 8 Pro 
OnePlus 8T
Motorola Moto G 5G Plus
Huawei P40 Pro
Samsung Galaxy S20 
Samsung Galaxy S20 Plus 
Samsung Galaxy S20 Ultra 
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 Plus
Samsung Galaxy S21 Ultra
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max

 

Mobiler, der endnu ikke er godkendt til 5G-brug på Telia/Call mes netværk:
Samsung Galaxy Z Fold2 
Samsung Galaxy Note20 
Samsung Galaxy Note20 Ultra 
Motorola Edge 
Motorola Edge Plus 
OnePlus N10

Jeg har en 5G mobil og et 5G Ready abonnement. Hvornår kan jeg bruge Telias 5G netværk?

Call me kunder med et ”5G Ready” abonnement kan benytte Telias 5G netværk forudsat, at de har en 5G-mobil, som producenten har godkendt til brug på Telias netværk, og befinder sig i de første 5G-masters dækningsområder.