Gladere børnefamilier

Call me og Nordic Parenting har nu arbejdet sammen om at hjælpe med at skabe gladere børnefamilier i over et år. I vores samarbejde formidler vi vejledning og viden til forældre i et sprog, alle kan forstå. Tilsat masser af konkrete gode råd, der er nemme at prøve af. Midt i hverdagen. Midt i udfordringerne.

I denne omgang vi vil hjælpe børnefamilier med at finde den rigtige balance i forhold til skærmen. Mobiler, tablets og computere er blevet en stor del af vores hverdag, så hvordan håndterer både forældre og børn brugen af skærmen – både i forhold til tidsforbrug og hvad vi ser på dem - så den samler mere end den adskiller? Det spørgsmål vil vi gerne hjælpe med at finde svaret på.
 

Mindre skærmtid – 5 gode råd

Sådan finder I den rette skærmbalance

Husk at kede dig

Det er faktisk sundt at kede sig lidt og lægge skærmen og forældreigangsatte fælleslege væk. “Tomgang” styrker vores kreativitet. Men hvordan får du dine børn til at kede sig uden det giver os dårlig samvittighed? Her er vores gode råd.

Læs mere

Mere skærm, flere konflikter

Nyt studie viser, at telefoner påvirker relationen mellem forældre og børn. Forældre, som er meget på deres telefon, har markant flere konflikter med deres børn sammenlignet med forældre, som ikke bruger deres telefon ret meget.

Læs mere

De gode skærmregler

For hvor meget tid er det egentlig fornuftigt at bruge på en skærm og hvornår bliver det for meget? Få råd til, hvad gode skærmregler er for dit barn – om det er 3, 5, 7 eller 10 år.

Læs mere

Frem med de farlige lege

Legen væk fra skærme og fra de voksne - og gerne uden deres indblanding - har afgørende betydning for, hvem børnene udvikler sig til som mennesker. Men hvordan giver man egentlig børn de bedst mulige betingelser for at lege (også selvom det er lidt “farligt”)? Vi har samlet fem konkrete råd.

Læs mere

Call me har undersøgt

Vores vejledning og gode råd bygger på en undersøgelse, vi har foretaget iblandt danskerne. Undersøgelsen viser blandt andet at:

  • 60 % af danske forældre føler (i høj grad eller meget høj grad), at deres børn bruger for meget tid foran en skærm
  • 41% af danske forældre føler, at de selv bruger for meget tid foran skærmen
  • 28 % af danske børn oplever, at far eller mor bruger mere tid på skærmen end på dem
  • 76 % af danske forældre har ikke sat faste rammer for deres børns skærmbrug
  • 75 % danske forældre mener, at digitale apparater har ændret måden, de er sammen som familie på

Hvad er Nordic Parenting?

Nordic Parenting (NOPA) er et online magasin for forældre, som har op mod 500.000 månedlige læsere. NOPA er stiftet af Sofie Münster til forældre, der gerne vil være klogere på børns trivsel og opdragelse, og alle artikler er skrevet med baggrund i nyeste forskning.

Sofie Münster har også skrevet bestsellerne ’Klog er noget, man øver sig på’ og ’Kærlighed er ikke nok’. I 2018 blev hun udnævnt som formand for regeringens ”Opdragelsespanel”. Hun står bag DrengeAkademiet – et intensivt læringsforløb for fagligt udfordrede drenge – og holder foredrag for både forældre og fagprofessionelle.