Hardware & specs 

Hjernen bag det hele – processoren – er vigtig som aldrig før, og jo flere kerner desto bedre, da det vil gøre brugeroplevelsen flydende og hurtig. Ud over de vigtige processorer er det vigtigt at have godt med RAM, og se på om der er integreret eller dedikeret grafik samt hvordan batterilevetiden er.

Samsung er blandt topscorerne i flere tests og placerer sig dermed i toppen på flere områder. 

Det er blevet en større udregning, når du i dag skal prøve at finde frem til den smartphone, tablet eller phablet, du gerne vil have, da du skal være opmærksom på mange ting. Det er vigtigt at gøre sig klart hvad du skal bruge dit device til, da det vil have stor betydning for, hvad den skal have af specs. Du skal overveje processorer, RAM, typen af grafik, batteriet og meget mere. Det er med at have tungen lige i munden.

Hjernen bag det hele

Processoren er det, du kan kalde for computerens hjerne, og de har en afgørende betydning for, hvad din computer kan klare, og hvad den ikke klare. Smartphones og tablets er egentlig i dag mini-computere, og har flere kerner, som de bruger til at køre apps med, tage opkald, være på internettet og se film uden, at du oplever nogle problemer. Jo flere kerner, jo hurtigere kan dit device uddelegere det arbejde, du beder din telefon om at udføre, og en smartphone som Samsung Galaxy S6 Edge+ har hele otte kerner – også kaldet Octa-core.

RAM og dedikeret grafik – hvorfor er de vigtige?

Random Access Memory – eller RAM – er en vigtig del af et device på linje med processor og dedikeret grafik, da denne type hukommelse fungerer som en form for mellemand imellem filsystemet og processorkernerne, og leverer al slags information så hurtigt som muligt. En dedikeret Graphics Processing Unit (GPU) har sin egen selvstændige videohukommelse, og bruger derfor ikke af dit devices RAM, og en GPU er perfekt til tunge spil og professionelt grafisk arbejde. En tablet som Galaxy Tab S2 med 3 GB RAM giver dig mulighed for at køre tunge spil, se video og meget andet uden problemer.

Lang batterilevetid handler ikke kun om et kraftigt batteri

Vi er efterhånden alle vant til, at telefonen skal ligge til opladning natten over, og batterilevetiden er ved at blive et mere og mere vigtigt element, når vi skal købe en ny tablet eller smartphone. Det er dog ikke kun størrelsen på batteriet, som afgør hvor lang tid batterilevetiden er, men også ting som hvor strømkrævende skærmen er, og mulighederne for at indstille telefonen via strømbesparende apps, f.eks. Samsungs Smart Manager, der kan vise dig batteri-, RAM- og lagerstatus. Det er dog stadig vigtigt, at kigge efter batteristørrelsen, da et større batteri alt andet lige kan holde strøm længere.

Samsung produkter er topscorer i tests

Samsung Galaxy S6 Edge+ kom ind på en samlet andenplads i phoneArenas sammenligning af batterilevetiden på de mest solgte smartphones på markedet, hvor de testede batteriet under simuleret hverdagsbrug. Samsung Galaxy Tab S2 klarer sig også ualmindelig godt i benchmarktests, og bliver bl.a. af PCmag.com kaldt for en af de bedste Android tablets på markedet på baggrund af deres test af de mest populære tablets på markedet, og fremhæver især den lynhurtige Exynos 5433 processor som værende en af de bedste på markedet.