Samsung har siden introduktionen af firmaets første mobiltelefon i 1988 udviklet sig til verdens førende mobilproducent med en markedsandel på over 30%.

Man skal jo starte et sted. For Samsungs vedkommende var dette sted Daegu i Korea, hvor grundlæggeren Byung-Chull Lee i 1938 startede en virksomhed, der primært fokuserede på eksporthandel i form af salg af tørret fisk, grøntsager og frugt til Manchuriet og Beijing. Fra denne ydmyge begyndelse har Samsung i løbet af årtiers udvikling og innovation udviklet sig til den moderne, globale virksomhed, der stadig går under det samme navn den dag i dag.

Indtoget i elektronikverden

Da Samsung med etableringen af Samsung Electronics i 1969 begyndte at fokusere på elektronikindustrien, tog firmaets udvikling for alvor fart. I starten producerede man fjernsyn, vaskemaskiner, køleskabe og mikroovne, mens der i løbet af 1980’erne begyndte at rulle computere og videobåndoptagere ud af fabrikshallerne i Sydkorea.

Begyndelsen som mobilprofil

50 år efter Samsungs grundlæggelse lancerede firmaet i 1988 dets første mobiltelefon – SH 100. Efter lidt begyndervanskeligheder blev grundstenene for Samsungs mobiltelefonsucces lagt, da den tyndere og lettere SH-700 fra 1993 ramte markedet. Siden fortsatte Samsung med at udbygge sin position på mobilmarkedet ved at lancere innovative produkter som verdens første four-power zoom-kamera i 1994, verdens første MP3-telefon i 1999 og ikke mindst de første trådløse internettelefoner (smartphones) i 1999.

Samsung Galaxy-serien

I 2010 så Galaxy S dagens lys, og satte standarden for de kommende generationer af Samsung smartphones. I 2011 og 2012 kom S2 og S3 til og lagde nye alen til mobiltelefonernes formåen og popularitet. De nyeste medlemmer af Galaxy-familien, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 og Samsung Galaxy Tab S2, er de mest lysende eksempler på, hvor meget Samsung har udviklet sig siden den første mobiltelefon i 1988 – og ikke mindst siden begyndelsen i Daegus gader i 1938.