Skærme – fra firkanter til Full HD kvalitet

Gode og store skærme på smartphones og tablets er i dag blevet en vital del i forhold til de tidlige år, hvor opløsningen var lav, skærmstørrelsen lille og ikke særlig brugervenlig.

I dag kan du få Full HD opløsning på din smartphone, og en opløsning du ikke tidligere troede var muligt, og alt dette er med til at give dig en helt unik brugeroplevelse af højeste kvalitet.

Skærme på mobiltelefoner var engang noget, der bare var der og ikke som sådan bidrog med nogen værdi i forhold til brugerens interaktion og oplevelse med mobilen. I dag er skærmen et af hovedelementerne og en vigtig del af moderne smartphones, da den er omdrejningspunktet for al den hardware og de features, der gemmer sig dybt nede bag skærmen. De bedste skærme i dag giver dybde og gengiver billeder, som er stort set lig med virkeligheden, samtidig med at du får ultraskarp opløsning og farvegengivelse, der er tæt på 100 procent.

De gamle skærme er blevet super-skærme

Der er sket meget siden, de første telefoner kom på markedet med lav opløsning og dårligt lys til i dag, hvor de nye HD Super AMOLED- skærme giver dig en helt unik farvegengivelse og opløsning. Med en Super AMOLED-skærm er der ingen reflekser i skærmen, opløsningen er knivskarp og der er en betragtningsvinkel på intet mindre end 180 grader, så alle omkring dig kan se med, uden at du behøver at dreje telefonen. Du får også hele 30 procent bedre farvegengivelse i forhold til almindelige LCD-skærme og en markant mere lysstærk skærm.

Fra små firkanter til Full HD kvalitet

Der er sket meget med skærmopløsningen siden de første mobiltelefoner kom på markedet med en opløsning på 160 x 120 (pixelantal: 19.200), til de høje opløsninger vi ser på Full HD Super AMOLED med 1080 x 1920 opløsning (pixelantal: 2.073.600). Den høje opløsningsgrad, du finder på de fleste af Samsungs smartphones i dag, giver et så skarpt og detaljeret billede, at der er tale om virkelighedstro billeder med en farvegengivelse på hele 94 procent, hvilket giver dig mere dybde og helt nye brugeroplevelser, når du bruger din smartphone i dagligdagen.

Verdens første dual-edge screen

Som noget helt nyt har Samsung introduceret buede skærme på nogle af deres smartphonemodeller – bl.a. Samsung Galaxy S6 Edge+, som har verdens første dual-edge screen – som åbner op for et væld af nye anvendelsesmuligheder på din telefon. Dual-edge skærmen er, ud over dens prisvindende designmæssige kvaliteter, også med til at give dig mere dybde, når du ser film eller spiller spil og lader dig bruge bl.a. Apps Edge, til at customize din telefon, som du vil have den

Skærmstørrelserne er blevet voksne

Siden de første rigtige smartphones, som blev populære blandt den brede befolkning, kom i midten af 2000-tallet og havde skærme på mellem 3 og 4  tommer, er der sket meget med størrelserne på skærmene på mobiltelefoner og senere hen tablets og phablets. Det er ikke kun størrelsen på skærmene, der er vokset, men også opløsningen og kvaliteten af skærmene, der har undergået en kraftig forvandling fra de spæde første år. Du kan i dag købe en Samsung Galaxy S6 Edge+ med 5.7 tommer skærm eller en Galaxy Tab S2 tablet på 9.7 tommer, hvilket er mere end en fordobling af skærmstørrelsen på den første smartphone.