4G er det nye trådløse mobilsignal, som dine forskellige devices bruger til at hente data med, så du kan streame film, bruge apps etc.

Hvad er 4G?

4G er fjerde generations mobilsignal. Det er meget hurtigere end forgængeren, og du kan fange 4G-signalet mange steder i landet - nogle steder må du dog nøjes med 3G. Når du hører om 3G og 4G, er der tale om det trådløse mobilsignal, der bruges til mobilt bredbåndsmartphones, phablets og tablets. 4G står for ”4. Generation”, og den helt korrekte betegnelse er faktisk LTE – udbyderne har dog valgt betegnelsen 4G.

4G kan kun bruges til mobildata, hvor 2G og 3G kunne bruges til både tale, data og sms. For at det skal kunne kaldes 4G, skal din mobile enhed kunne få en hastighed på 100 Mbit/s, mens det er 1 Gbit/s til stationære enheder.

4G sammenlignet med 3G

Udover at 4G kun kan bruges til data, så er der også en stor forskel mht. hastigheden på data.

Datahastighed på 3G og 4G:

·         3G (turbo) har en max hastighed på 32 Mbit/s.

·         4G har en max. hastighed på 100 Mbit/s.

Der er altså tale om en markant forbedring. Du behøver ikke bekymre dig om, at 4G kun er til data modsat 3G, da det vil ikke få en effekt udover hurtigere og bedre datatrafik – husk at der er forskel på upload og download.

Her kan du få 4G

Du kan få 4G i de fleste mobilabonnementer i dag, men det er ikke alle steder, hvor du samtidig kan få 4G dækning. Det betyder, at du har 4G hastigheder, de steder hvor det er muligt, mens du har 3G de andre steder.

Se et oversigtskort over de steder i landet, hvor du kan få 4G dækning. Når du er på 4G netværket, tager det kort tid at hente apps, streame film og meget andet.