Bluetooth er en trådløs teknologi der lader dig overføre data fra én enhed til en anden, og det er den teknologi, som gør det muligt for dig at tale i et trådløst headset imens du kører bil, men du kan bruge det til meget andet også.

Hvad er Bluetooth?

Bluetooth er en trådløs dataoverførsel fra én enhed til en anden, på samme måde som det er tilfældet med mobildata, og navnet stammer fra efternavnet på den danske vikingekonge Harald Blåtand, og selve Bluetooth-tegnet er inspireret af runetegnene for H og B – Harald Blåtands initialer. Der findes tre klasser af Bluetooth, som har forskellige rækkevidder for dataoverførslerne:

·         Klasse 1 – op til 100 meter

·         Klasse 2 – op til 10 meter

·         Klasse 3 – mindre end 10 meter

Hvordan virker Bluetooth?

Den trådløse dataoverførsel – op til 3 Mbit/s - med Bluetooth sker med kortbølgeradiosignaler, som skaber forbindelse mellem blandt andet smartphones, tablets, computere og håndholdte devices, og kan integreres i stort set alle elektroniske produkter fra husholdningsapparater til biler. De fleste smartphones har allerede indbygget en klasse 2-enhed, og du behøver hverken adgang til Wi-Fi eller mobildata imens.

Hvad kan jeg bruge Bluetooth til?

Du kan med en smartphone bruge Bluetooth til mange forskellige ting, som f.eks. bruge trådløse headsets, når du kører bil, overføre data hurtigt og nemt fra én mobiltelefon til en anden samt streame musik til trådløse højtalere i dit hjem eller udenfor. Du kan også nemt koble et tastatur til din smartphone eller tablet, hvis du eksempel skal skrive en længere tekst.

Kan jeg slå Bluetooth fra?

Du kan nemt slå Bluetooth til og fra inde i indstillingerne uanset om dit operativsystem er Android eller iOS, men nogle bluetooth-enheder aktiverer automatisk Bluetooth på din telefon.