Corning Gorilla Glass er ekstra holdbart glas, som de flste mobiltelefon-producenter benytter sig af.

Corning Gorilla Glass kort forklaret

Alle smartphones og tablets har en form for forstærket glas oven på deres skærme for at forhindre, at den går i stykker, eller der kommer ridser i skærmen. Gorilla Glass er en særlig type hærdet glas fra selskabet Corning, der bruges på mange nye smartphones i dag. Corning Gorilla Glass er især kendt for at være særdeles modstandsdygtigt – både når du taber din tablet eller smartphone samt i situationer, hvor der er risiko for, at skærmen kunne blive ridset.

Sådan laves Corning Gorilla Glass

Der er tale om en yderst højteknologisk proces, når Corning laver Gorilla Glass. Glasset skal igennem flere processer, før det finder vej til din telefon og tablet. Nogle af processerne er bl.a.:

·         Grundingredienserne blendes og smeltes

·         Massen formes til ét langt stykke fladt glas – det er så tyndt, at det skal måles i mikrometer

·         Individuelle stykker glas skæres ud af det store stykke, og de udskårne stykker glas gennemgår en ion-proces, så de bliver ekstra hærdet.

·         Afslutningsvis påmonteres det din smartphone eller tablet.

Corning Gorilla Glass bruges på …

Corning Gorilla Glass bliver anvendt på mange forskellige typer devices og modeller. Det er det foretrukne hærdet glas for mange af de store producenter, hvilket har betydet, at du højst sandsynligt har haft en tablet eller smartphone i hånden, som har haft Corning Gorilla Glass ovenpå skærmen – mange af Samsungs AMOLED-skærme kommer eksempelvis med Gorilla Glass.