Dual-SIM er muligheden for at have to forskellige SIM-kort i den samme mobil. Du kan f.eks. have en privat og firmatelefon på det samme device. Med Dual-SIM får du også muligheden for at have separate abonnementer til bl.a. rejser og ferier, så du ikke skal betale ekstra for at ringe eller på nettet. Du skal vælge et primært SIM-kort, men du kan nemt skifte mellem de to.

Hvad er Dual-SIM?

Dual-SIM er muligheden for at have to SIM-kort i mobilen på samme tid. Med to SIM-kort i mobilen kan du have to telefoner på én mobil samtidig. Dual-SIM er især god, hvis du gerne vil adskille privatliv og arbejdsliv, men samtidig ikke gider have to smartphones. Du kan have to forskellige mobilabonnementer på de to kort.

Helt konkret betyder Dual-SIM: dobbelt SIM-kort. Flere og flere mobiltelefoner på det danske marked har denne mulighed, men det er langtfra alle. Det kan altså være en god ide at kigge efter denne mulighed, næste gang du skal købe en mobiltelefon. De to SIM-kort har f.eks. hver deres PUK-kode.

Sådan kan du bruge det

Det er faktisk meget nemt at bruge en Dual-SIM-mobiltelefon. Du sætter nemlig bare de to SIM-kort i dit device, og så kan du veksle mellem de to ved opkald, brug af mobildata, kontaktpersoner og meget andet. Du kan bl.a. også have SIM-kort fra to forskellige mobilselskaber og veksle mellem disse.

Du skal vælge et primært SIM-kort. Mange producenter har gjort det muligt at vælge, hvilket SIM-kort der typisk skal bruges til eksempelvis opkald og data. Du kan dog nemt skifte mellem dine to SIM-kort i mobilen.

Mobiltelefoner med Dual-SIM

Flere og flere af de store producenter laver mobiltelefoner med mulighed for to SIM-kort. Hvis du kigger i specifikationerne på mobilen, skal der stå ”Dual-SIM”. Står der ikke dette, kan du ikke bruge to SIM-kort på samme tid i denne mobil.

Disse producenter har lavet flere mobiltelefoner med Dual-SIM:

Huawei
Samsung
Sony

Der er selvfølgelig flere mobilproducenter end disse, der har mobiler med mulighed for mere end ét SIM-kort. Du får dog typisk flere gode valgmuligheder med disse – både med budgettelefoner og flagskibene.

Tips til udlandsrejsen med Dual-SIM

Du kan i dag få mobilabonnementer, du kan bruge i de fleste EU-lande og/eller USA. Hvis du har et mobilabonnement, der kun gælder i Danmark, skal du være opmærksom på, at du kan blive opkrævet betaling for de opkald og mobildata (roaming), du bruger i udlandet. Dette kaldes også for udlandstelefoni.

Med en Dual-SIM-mobil har du flere muligheder, når du skal til udlandet. Hvis du har et mobilabonnement, der kun gælder i Danmark, kan du gøre en af følgende ting:

• Køb et ekstra mobilabonnement, der gælder til det aktuelle land – f.eks. et EU-mobilabonnement
• Køb et SIM-kort på rejsen med mobildata – så kan du surfe løs

Du kan selvfølgelig også købe et EU-mobilabonnement og bruge det i Danmark. Så skal du ikke ud og købe et nyt mobilabonnement, når du skal rejse i Europa.