En app – application – er en form for software, som tilfører din smartphone en ekstra funktion, såsom at se vejret, høre radio, spille spil og gå på netbank, og de kan hentes via forskellige app-stores, som er præ-installerede på din smartphone, når du køber den.  

Hvad er en app?

App er forkortelse for application, og er en type software, som lader dig gøre bestemte ting, som f.eks. se vejrudsigten, og de kan hentes fra forskellige app-stores direkte på din smartphone og tablet, og de tilfører normalvis systemet en ekstra funktion, som den ikke er født med. Der kan være forskel på størrelsen af apps, hvor nogle kan hentes med mobildata, mens andre apps kræver Wi-Fi adgang for at kunne hentes, og der er noget for enhver smag blandt de mange forskellige apps i de største app-stores.

Hvor kan jeg finde apps henne?

Du kan finde en app via telefonens indbyggede app-store – og flere andre app-stores på Android-telefoner – og de største er iTunes og Google Play, som tilsammen har over 3.100.000 apps. Der kommer dagligt nye til, og du kan søge efter specifikke apps, du gerne vil have på din smartphone eller tablet.Du kan også lade dig inspirere via de mange forskellige kategorier.

Hvad kan en app bruges til?

Du kan med en app tilføre din smartphone mange nye funktioner, der vil gøre din hverdag nemmere. Du kan for eksempel: