En browser er det program, som du bruger til at gå på nettet med. På en smartphone opretter en browser forbindelse til internettet via en mobilmast, altså ligesom når du ringer fra din mobil, og du kan også oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi – det trådløse internet.

Hvad er en browser?

En browser opretter forbindelse til internettet på din computer. Alle devices har en browser installeret fra start, men du kan nemt installere hvilken som helst browser.

Du bruger måske allerede i dag en browser uden at vide, at det hedder en browser. Du kan helt forenklet sige, at browseren er de briller, som du ser internettet igennem. Du finder en hjemmeside ved at skrive en (web)adresse i din browsers adresselinje - f.eks. fører www.dr.dk til Danmarks Radios hjemmeside, og du kan bogmærke dine favoritsider, som du gerne vil huske eller vende tilbage til på et senere tidspunkt.

Der findes mange forskellige slags browsere, men de mest udbredte på smartphone-området, og som findes på hovedparten af de nyeste modeller, er: 

Googles Chrome

Chrome er Googles egen webbrowser og er standardbrowseren i styresystemet Android. Den er også danskernes mest benyttede browser, ligesom det også er tilfældet på globalt plan. 

Microsofts Internet Explorer

Microsofts Internet Explorer er den browser, som de fleste af os kender, da det er den ældste browser, og en fast del af Microsoft-styresystemet til både computere samt i Microsofts Lumia telefoner.

Apples Safari

Safari er Apples egen webbrowser, som du finder på alle deres produkter lige fra iWatch og iPhones til iPads og Macbooks. Safari er danskernes tredjemest populære webbrowser.