En GPU er de grafiske – billedmæssige – muskler i din smartphone, tablet og computer, og det er en computerkomponent, der er beregnet til at vise tredimensionel grafik på en computerskærm.

Hvad er en GPU?

En GPU er en grafisk eller visuel bearbejdningsenhed - den kaldes også for en grafikprocessor. Det er en computerkomponent, der er beregnet til at vise tredimensionel grafik på en computerskærm – med høj hastighed. De sidder derfor i de fleste nye smartphones, tablets og computere i en eller anden form.

En GPU er en del af dit device, som kaldes for hardware, og på de nye skærme – blandt andet Super AMOLED-skærme – er en god GPU vigtig. En GPU bruges meget i forbindelse med digital fotomanipulation, da de er hurtige til at lave billedet.

Derfor er en god CPU vigtig

Hvis du ser mange film eller videoer af høj kvalitet, så er det muligt på grund af GPU’en i din smartphone eller tablet, da det er den, der viser dig billedet – så at sige. Det er det samme, når du spiller spil med høj grafik, så er det rigtig godt, hvis du har en GPU af en god kvalitet.

Flere smartphones og tablets er derfor i dag udstyret med en såkaldt dedikeret Graphics Procesing Unit. De har selvstændig videohukommelse, og bruger ikke af dit devices RAM, og den gør samtidig, at du kan bruge dit device til både tunge spil og profesionelt arbejde.
 

Vil du gerne se film og spille spil på din smartphone? Så er det en god ide at tjekke, om din kommende smartphone eller tablet har en af de nyere GPU’er.