MMS er en udvidet form for SMS, hvor du kan tilføje lyd, billeder og video i din besked – typisk kræver det også mere data at sende en MMS.

Hvad er MMS?

MMS står for Multimedia Message Service, og det betyder direkte oversat en besked med multimedie-indhold. MMS er en SMS-besked med billede og lyd iflg. ordbogen, og det giver ganske god mening, da en MMS er en form for udvidet SMS. Bogstaverne 

Du kan sende MMS’er mellem smartphones, phablets og tablets, som du vil, men det kræver dog, at du enten har et mobilabonnement tilknyttet dit device, eller at du sender dem via Wi-Fi med eksempelvis Apples iMessage – sendes via internettet i stedet for med mobildata.

Forskellen på SMS og MMS

Helt grundlæggende er forskellen mellem SMS og MMS, at du i en SMS udelukkende sender tekstbeskeder, mens en MMS kan indeholde alle mulige forskellige former for multimedie indhold, som eksempelvis billeder, lyd og video.

Rent teknisk adskiller de to forskellige slags beskedtyper sig dog fra hinanden, da det kræver en mere teknisk løsning, når beskeder også indeholder multimedie-elementer, og de kræver derfor også mere data at sende.  

De fleste telefoner kan sende og modtage MMS’er

De fleste nye smartphones kan både sende og modtage MMS’er, men de skal dog som regel sættes op til MMS først, før du kan sende og modtage disse. En MMS har en maksimumstørrelse, men de fleste telefoner vil automatisk tilpasse billeder og video, så de har en fornuftig størrelse til MMS-formatet.

Send MMS’er til e-mailadresser

Du kan også bruge MMS på din smartphone til at sende tekst, billeder, lyd og video til e-mails. Du skal blot skrive e-mailadressen i stedet for telefonnummeret.