En ringetone er helt basalt en lyd eller melodi, din telefon kan udsende, når der enten ringes til den, eller når du modtager en sms.

Hvad er en ringetone?

Helt konkret er en ringetone en samling af lyde, en kort melodi eller musik, som din smartphone afspiller, når der ringes til den – senere hen også i forbindelse med SMS’er. Du kan få forskellige ringetoner til fastnet såvel som mobiltelefoner, men det er dog klart med mobiltelefoner, at du finder den største variation af ringetoner.

Forskellige typer af ringetoner:Paste

·         Mono-ringetoner: lyd med kun ét lag – som vi også kender det fra anlæg

·         Polyfoniske-ringetoner: lyd med flere lag, der giver en større dybde

·         Real-ringetoner: MP3 eller Waw-filer, der er rigtige indspilninger – ikke databaseret som de to andre typer.

Historien bag ringetonen

Selve ringetoner stammer helt tilbage fra 1950, hvor AT&T tilbød sine kunder syv forskellige lyde, når telefonen ringede. Det der betegnes som moderne ringetoner kom i 1960’erne - den første rigtige ringetone stammer fra filmen Our Man Flint fra 1966, hvor en ringetone med musik blev introduceret.

Tidligere lavede folk sine egne ringetoner til fastnettelefoner med en chip fra et fødselsdagskort med musik. Det var ikke før 1996, at et japansk firma lancerede den første mobiltelefon, hvor du med avanceret software kunne lægge en original melodi eller sang på telefonen, som du så kunne bruge som ringetone.

Ringetoner startede customization-trenden

Det var muligheden for at have sin egen unikke ringetone, der sparkede gang i hele trenden med at tilpasse sit device, så det blev helt unikt og personligt. Det startede blandt teenagere, der senere spredte sig til hele markedet, og du kan i dag customize dit device med meget mere end bare en ringetone.