En SMS er små, korte tekstbeskeder, du kan sende fra din egen mobiltelefon til en anden mobiltelefon, og de er som regel helt gratis. Det er en forkortelse for Short Message Service. 

Hvad betyder SMS?

SMS er en forkortelse for Short Message Service, og de er helt korte små tekstbeskeder, du sender fra én smartphone til en anden. En SMS ligger og venter på, at modtageren har tid til at læse den – den forsvinder altså ikke. Det er ikke kun almindelige tekstbeskeder, du kan sende. Du kan også sende særlige GIFs som beskeder

En af fordelene ved SMS’er er, at den mængde data, der kræves for at sende en besked, er væsentlig mindre end datamængden til eksempelvis et opkald. Der er dog i stort set alle abonnementer i dag inkluderet fri SMS.
Du kan også sende beskeder via internettet - på en iPhone kan du sende iMessages. Det fungerer på præcis samme måde som med SMS’er, men de sendes via internettet over Wi-Fi i stedet for med mobildata.

Du kan også sende MMS i stedet for SMS

Når du sender et billede eller video (med eller uden tekst) i stedet for en besked bestående af ren tekst, så hedder det en MMS – Multimedia Messaging Service. De bliver sendt og modtaget på samme måde som med SMS’er, men de fylder som regel mere end SMS rent datamæssigt.

Også MMS’er er sædvanligvis inkluderet i mobilabonnementer, men det er altid en god ide, at du tjekker dette, inden du begynder at sende MMS’er.

Hvad indeholder en SMS?

En SMS kan indeholde alle bogstaver og ord, men du har også mulighed for at tilføje emojis. Emojis er små smileys (og mange andre figurer), du kan sende i en SMS og MMS. Det kan være et hus eller en tommelfinger op, og emojis kan sendes via både smartphones, phablets og tablets.