En tablet kaldes for mange forskellige ting, såsom en tavlecomputer og en tablet-computer. En tablet har en større skærm end en smartphone samt bedre og større hardware indbygget fra fødslen.

Hvad er en tablet?

En tablet er det engelske ord for en tavlecomputer, som det rigtigt hedder på dansk. På dansk bruges også begrebet en tablet-computer. En tablet er en lille computer, der har en trykfølsom skærm, samtidig med at skærmen er større end 6.9 tommer.

Det danske navn – tavlecomputer - kommer fra udformningen, der minder om en tavle, og giver et mere naturligt brugerinterface. En tablet har et indbygget tastatur, og dette vil i langt størstedelen af tilfældene være det såkaldte QWERTY-tastatur.

Du kan købe mange forskellige tablets i dag, der typisk kommer med de mest populære styresystemer - iOS fra Apple samt Android fra Google.

Forskellen på en smartphone og tablet

Forskellen på en smartphone og en tablet er typisk, at hardwaren i tablets er større og mere kraftfuld. Skærmen er større, og typisk har de mere hukommelse samt bedre grafik. Du får også en bedre videooplevelse med en tablet, da skærmen er bedre til dette – især pga. størrelsen.

Den større skærm på en tablet, gør også tabletten til et bedre arbejdsredskab end din smartphone, da du bedre kan udnytte den typisk større processor og flere RAM.

Som en mellemting mellem en smartphone og tablet, er der kommet et device, der kaldes for phablets – de forsøger at kombinere forskellene fra smartphones og tablets.

Det kan du med en tablet

Du kan mange af de samme ting med en tablet, som du kan med en smartphone, men der er dog nogle forskelle.

Fordele ved en tablet:

·         Større skærm

·         Bedre hardware

·         Større hukommelse

·         Mere kraftfuld processor