Et benchmark er et sammenligningsgrundlag for elektronik, virksomheder og meget andet, og i forbindelse med smartphones er det en lille elektronisk test, så du kan sammenligne forskellige devices med forskellig hardware på tværs af mærker.

Hvad betyder benchmark?

Benchmark betyder sammenligningsgrundlag, og bruges især i forbindelse med smartphones og computere, hvor du via en elektronisk test kan lave et sammenligningsgrundlag for effekten af forskellige produkter, og derigennem gøre det mere gennemskueligt, hvad de forskellige devices kan. Det er altid en god ide at kigge på forskellige anmeldelser og benchmarktests inden køb af ny elektronik. 

Hvad er en benchmarktest?

En benchmarktest er når for eksempel en smartphone bliver udsat for en elektronisk test af blandt andet dens processor, skærm. Wi-Fi- og netværksforbindelse samt batteri, så forbrugere kan se hvad det enkelte produkt kan, og sammenligne det med andre produkter. Det kan især være brugbart i dag med de mange forskellige slags hardware, som elektronik er udstyret med, og der findes mange sider på nettet, som tester alle de nye og store smartphones og tablets.

Hvem er de vigtigste indenfor benchmarktests?

Der er som sagt mange, som laver tests af blandt andet smartphones og tablets i dag, og listen nedenfor viser nogle af de større aktører, så du selv kan teste dit device, eller se hvad det har fået i test:

·         GeekBench – se hvad din egen smartphone scorer i testen

·         AnTuTu – Android benchmark app

For et bedre samlet overblik over alle benchmarktests og anmeldelser, vil du især kunne drage fordel af nedenstående hjemmesider, som alle laver egne anmeldelser og tests af telefoner og tablets, og koger benchmarktestene ned, så du får alt det vigtige med hurtigt og nemt.

·         Gsmarena.com

·         Phonearena.com

·         Pcadvisor.co.uk

·         Pcmag.com

·         Mobilsiden.dk