Et (mobilt) netværk er forbindelsen du skal bruge til din smartphone for at kunne bruge internet via mobildata - netværket udnyttes bedst med en god antenne. I Danmark findes der fire mobilnetværk, som teleselskaberne bruger, så der er altså flere mobilselskaber, som bruger det samme mobilnetværk, og de dækker mellem 98-99.5% af Danmark.

Hvad er et netværk?

Et netværk giver dig adgang til internettet, så du kan bruge dine apps samt surfe. Der er forskellige former for netværk, men de virker alle på stort set samme måde. Du kan bruge mobilnetværket på andre devices end din smartphone, men det kræver, at du har en router eller et modem, som kan fange signalet for eksempelvis din computer. Modemmet og routeren kan minde lidt om et USB stik, og det skal bare sættes ind i USB indgangen på din computer, og så er du på nettet. På langt de fleste netværk skal du bruge en PIN-kode (bestående af både tal, bogstaver og specielle tegn) til at logge ind med.

Hvad er 3G?

3G står for 3. generations mobile netværk, og det er mobile signaler, som bruges til at overføre data med, og det vil typisk være 3G signalet, som din smartphone opfanger, når du går på nettet. Med 3G blev det muligt at lave videoopkald fra mobilen (Skype og FaceTime), streame video og opnå langt højere hastigheder, når du skulle på internettet – helt op til 6 Mbit/s.

Hvad er 4G og LTE?

4G er 4. generations mobile netværk, og efterfølgeren til 3G, og kaldes også nogle gange for LTE –Long Term Evolution, og du kan få helt op til 71 Mbit/s, hvis du har en smartphone, som er bygget til 4G, og 4G er en del af dit abonnement. Du kan sige, at hvis 3G er den typiske danske byvej, er 4G en motorvej mht. hastighed.