Med fingerprint-teknologien kan du åbne din smartphone nemt og hurtigt med dit fingeraftryk, hvilket er mere sikkert end det traditionelle log-in, da ingen kan efterligne dit fingeraftryk.

Hvad er lås med fingeraftryk?

Vi har alle et unikt sæt fingeraftryk, og det har mobilproducenter udnyttet til at lave en sikkerhedsfeature, hvor du, i stedet for at swipe eller indtaste et password, kan åbne din smartphone ved blot at sætte fingeren på fingeraftryksscanneren. Fingeraftryksscanneren er placeret forskellige steder på producenternes mobiler – på Apples iPhone er det på hjemmeknappen, du skal trykke. Når dit fingeraftryk godkendes, tilføjes din allerede eksisterende kode til log-in feltet, og det er altså ikke som sådan dit fingeraftryk, du logger ind med.

Hvor sikkert er det?

Fingeraftryks-teknologien er mere sikker end det traditionelle password-log-in, da det er muligt at lure dit password, men det er umuligt at efterligne dit fingeraftryk. Så det er kun dig, der kan låse telefonen op med denne teknologi. Teknologien vil også kun blive mere sikker i fremtiden, efterhånden som den udvikles endnu mere, og i takt med at flere og flere producenter og mærker bruger det som en feature på deres smartphones og tablets

Hvad er der af muligheder i fremtiden med fingeraftryk?

I fremtiden er det ikke kun smartphones, vi kan låse op med vores fingeraftryk via en sensor,. Det voil også være vores computer, hjem, bil og meget andet, hvor det vil være dit reelle fingeraftryk, du logger ind med - ikke et fingeraftryk, der indlæser en kode, hvilket er tilfældet på de fleste mobiler i øjeblikket. Microsoft har allerede introduceret FIDO – Fast Identification Online - og det fungerer 100 % lokalt på din enhed, så den ikke sender mobildata til nettet.

Fingeraftryk kan helt forsvinde som log-in-mulighed i fremtiden, da flere muligvis vil gå over til Face ID.