Linux er et åbent og gratis styresystem, som du kan bruge på din computer, smartphone, tablet etc.

Hvad er Linux?

Linux er et styresystem på linje med iOS, Android og Windows. Et styresystem er den basale software på dit device, der lader dig afvikle programmer, gemme indhold og meget mere. Det vil altså sige, at det er et system, som styrer din computer, smartphone tablet m.m. 

Det adskiller sig dog fra de mere traditionelle styresystemer ved at være gratis og open-source. Når et system er gratis og open-source, må alle bruge, kopiere, studere og ændre i softwaren. Koden – softwarens DNA – ligger frit tilgængelig, så alle kan se og ændre i den.

Da Linux er open-source kan du altså nemt ændre og tilpasse systemet, så den kan lige præcis, det du har behov for. Det kræver dog teknisk indsigt, hvis du vil dette.

Linux til Android-devices

Android-styresystemet er faktisk baseret på Linux. Android ligner dog ikke det samme Linux-system, som du finder på en computer. Du kan få Linux på din Android-mobil, uden at du behøver gøre noget ved din smartphone.

Du kan nemlig installere en bestemt form for Linux på din Android. Det fungerer på den måde, at du lægger Linux ”oven på” Android-styresystemet. Det er en teknisk manøvre, så det er en klar fordel, hvis du har teknisk snilde.

Den rigtige browser til Linux

Der findes ikke én rigtig browser til Linux. Det afhænger bl.a. af dine præferencer samt de muligheder de forskellige giver. Vi har samlet et udvalg nedenfor, så du kan finde inspiration til andre browsere end de traditionelle.

Browsere til Linux:

·         Firefox

·         Chrome

·         Opera

·         Konqueror

·         Web

·         Midori

·         Lynx

Der findes flere browsere til Linux. De browsere, du kan se på listen, er alle gratis at downloade, installere og bruge.