Mobilt Dankort kan du bruge til at betale med i fysiske butikker i Danmark. Det fungerer på samme måde som dit (fysiske) kontaktløse Dankort. Betalingsløsningen bruger Bluetooth til at overføre betalingen, og sikkerheden er meget høj.

Hvad er mobilt Dankort?

Mobilt Dankort fra Nets er en betalingsløsning, der gør det muligt at betale med mobilen i fysiske butikker. Du gemmer dit fysiske kort på din mobil (så det bliver et virtuelt kort), og så kan du bruge mobilen som et kontaktløst Dankort. Har du et VISA/Dankort, er det Dankort-delen, der tilføjes.

Du kan bruge det i mere end 1.800 butikker i landet. Du skal bare se efter logoet (et rødt og hvidt ”DK”) ved siden af den fysiske dankortterminal. NETS’ Dankort app fungerer på samme måde som MobilePay, men du kan kun have dit personlige Dankort i appen.

Dankort til mobil virker kun i Danmark, og det må ikke forveksles med eDankort, der er en anden betalingsløsning. Sikkerheden er meget høj takket være kryptering, og dine kontooplysninger ligger ikke på mobilen. Der udveksles ingen kontooplysninger mellem mobilen og mobilbetalingsboksen.

Sådan bruger du Dankort på mobilen – kun med Bluetooth

Det er nemt at betale med dit virtuelle Dankort. Du skal bare følge nogle få trin, når du vil bruge appen.

1. Åbn Dankort appen
2. Sig, at du vil betale med Dankort på mobilen, når ekspedienten er færdig
3. Sæt din mobil tæt på mobilbetalingsboksen (gør du det før, ekspedienten har scannet alle dine varer, behøver du ikke være i nærheden af boksen, når du godkender – betal, mens du pakker)
4. Godkend beløbet – er beløbet over 200 kr., skal du godkende med kode (eller via fingeraftrykslæseren) - ligesom med dit kontaktløse Dankort
5. Du får vist en skærm med ”Godkendt”, når betalingen er gået igennem

Vær opmærksom på, at NETS’ Dankort på mobilen kun virker med Bluetooth – og altså ikke med NFC-teknologien. Du skal derfor huske at slå Bluetooth til, inden du bruger appen til at betale med.

Få Dankort på mobilen – iPhone og Android

Det er nemt at få dit Dankort på mobilen. Du skal blot hente appen i din foretrukne app store, og herefter tilføje dit Dankort – det tager få øjeblikke.

Mobilt Dankort til iPhone – version 10.0.0 og op
Mobilt Dankort til Android – version 5.0.0 og op (virker ikke på alle telefontyper)

Du kan desværre ikke få dit Dankort på Windows-telefoner i dag.

Godkendte apps og wallets til Dankort app

Din Dankort app er en såkaldt wallet – en virtuel pung – hvor du gemmer dine betalingskort. Du kan også tilføje dit Dankort til andre godkendte wallets.

• AL-Wallet (Arbejdernes Landsbank)
• Lån og Spar Wallet (Lån & Spar Bank)
• Nykredit Wallet (Nykredit Bank)
• My Wallet (Medlemmer af Lokale Pengeinstitutter)
• Spar Nord Wallet (Spar Nord Bank)
• Sydbank Wallet (Sydbank)

Du kan tilføje dit virtuelle Dankort til tre wallets. Når du skal betale, skal du blot vælge, hvilken app du vil bruge til betalingen.