NFC er en teknologi, der lader dig betale med din smartphone i blandt andet supermarkeder, så længe din telefon har teknologien indbygget. Det er en nem og hurtig proces, som ikke tager mere end ét minut.

Hvad er NFC?

NFC står for Near Field Communication, som ikke umiddelbart forklarer, hvad det er for en teknologi, som vi har med at gøre. Med NFC-teknologien kan du betale for en vare eller ydelse med din smartphone. Du kan dog kun bruge NFC-teknologien, hvis din telefon allerede har teknologien indbygget. NFC-teknologien er blevet til et digitalt betalingskort, som fungerer på samme måde som Bluetooth.

Sådan virker NFC på din smartphone og tablet

For at din smartphone skal kunne bruge NFC-teknologien, skal den have en chip eller anden hardware, så den kan modtage NFC-signalet. Det fungerer helt simpelt på den måde, at:

·         Du fører mobiltelefonen hen til eksempelvis butikkens plade eller kortautomat.

·         Mobilen registrerer en anmodning om betaling, som den viser på skærmen.

·         Du kan nu indtaste din kode for at betale det angivne beløb.

Hele forløbet tager ikke mere end ét minut, så det er ikke en proces, der tager ekstra tid – i fremtiden vil NFC potentielt kunne erstatte andre betalingsmuligheder.

Her kan du betale med NFC

NFC-teknologien bliver mere og mere udbredt, men indtil videre kan du betale med NFC-teknologien i mange af de store supermarkedskæder. Teknologien kan også bruges uden din smartphone, som eksempelvis i et festivalarmbånd, hvis der sidder en NFC-chip i det. Chippen kan tankes op undervejs, så du kan bruge dit armbånd som betalingsmiddel under festivalen. Du behøver altså hverken mobildata eller Wi-Fi for at kunne bruge NFC-teknologien.