RAM står for Random Access Memory, og det betegnes typisk som værende arbejdshukommelsen i computere. Uden RAM ville alle elektroniske devices være betydeligt langsommere.

Hvad er RAM?

RAM er en forkortelse for Random Access Memory – du kan kalde RAM for arbejdshukommelsen i computere, der sidder i smartphones, tablets samt andre elektroniske enheder.

I computere (ikke en laptop, men computere generelt) er RAM det sted, hvor styresystemkomponenterne, programmer samt al anden data, der bliver brugt meget, bliver opbevaret. Baggrunden er, at der skal være hurtig adgang til dem, og fordelene ved RAM er, at det er hurtigere at læse fra og skrive til end en harddisk eller CD.

Du kan faktisk sammenligne RAM med korttidshukommelsen hos et menneske, da denne får en masse information hele tiden, men den gemmer ikke på det hele. Den rydder op i ”systemet” en gang imellem, så den hele tiden har plads til nye informationer.

Det gør RAM i din smartphone og tablet

RAM er opbevaringsstedet til dine data, når du bruger din smartphone og tablet. RAM holder tingene klar til CPU’en, samt bruges forskelligt i de forskellige styresystemer.

RAM har én opgave på din smartphone, phablet og tablet, og det er at læse og gemme ting på harddisken eller eksterne hukommelseskort. Uden RAM ville elektronik være betydeligt langsommere. Det er derfor en god ide at se efter om, eksempelvis din kommende smartphone har mange eller få RAM.

Det kan du med 4 GB RAM

En smartphone med 4 GB RAM kan spille spil med tung grafik, som er en del af mange af de nye spil. Du kan også se alle de nye film i den bedste kvalitet eller lave fotoredigeringsarbejde helt flydende.