Screen-to-body ratio er målet for, hvor meget af fronten, på din smartphone, der er skærm.

Screen-to-body ratio på dit device

Helt grundlæggende har screen-to-body ratio med to ting på dit device at gøre – størrelsen på skærmen og størrelsen på fronten af dit device.

Screen-to-body ratio angiver hvor meget af din smartphone, phablet og tablet, der er skærm, og endnu mere konkret: antal procent af forsiden, skærmen dækker. Det er en tommelfingerregel, at jo højere procentdelen er, jo bedre er det – så længe det ikke ødelægger brugeroplevelsen.

Så vigtig er screen-to-body ratio

Jo større selve telefonen er, jo højere er screen-to-body ratio som regel også. I og med at en høj screen-to-body ratio giver dig mere skærm i forhold til mobil, får du altså generelt en større skærm med disse mobiler.

Det er dog vigtigt, at du ikke stirrer dig blind på screen-to-body ratio, da det kan give et fingerpeg om, hvilke mobiler du får mest skærm på, men samtidig også at nogle elementer, såsom kameraet, placeres uhensigtsmæssigt, og andre ting slet ikke er i mobilen.

Smartphones med en høj screen-to-body ratio

Nogle smartphones har det som en del af designet, at skærmen udgør langt den største del af fronten på din mobil. Nedenfor kan du se en liste med producenter, der har flere smartphones med en screen-to-body ratio i den høje ende.

Smartphoneproducenter med høj screen-to-body ratio:
 ·        Apple - iPhone X

·         Huawei – især P10

·         Samsung Galaxy – både A-, Note- og Galaxy S-modellerne

·         Sony - især Xperia-modellerne