SIRI er talegenkendelsessoftwaren i Apples produkter, som du kan stille spørgsmål til samt få til at gøre forskellige ting såsom at sende beskeder, planlægge møder og foretage telefonopkald.

Hvad er SIRI?

SIRI er talegenkendelsessoftware fra Apple, der kan bruges på de fleste Apple produkter – det findes kun på styresystemet iOS. Det er dog mere end bare et stykke software på din smartphone, phablet og tablet. Du kan betragte SIRI, som en form for personlig sekretær på dit device. Du kan bruge din stemme, hvis du vil have hende til at sende SMS’er, planlægge møder samt foretage telefonopkald. SIRI er ikke en del af Internet of Things, når hun kun er på eksempelvis din iPhone og iPad.

Noget af det revolutionerende og yderst brugbare ved SIRI er, at hun forstår almindelig tale, og stiller dig spørgsmål, hvis de oplysninger du er kommet med ikke er nok.

Du kan få og bruge SIRI på følgende enheder:

·         iPhone 4S og nyere modeller

·         iPad 3. generation og nyere modeller

·         iPad mini

·         iPad touch 5. generation

·         Apple Watch

Sådan bruger du SIRI

Der findes flere forskellige måder, du kan spørge SIRI på. Det afhænger af, hvilken udgave af iOS du har samt om du bruger hovedtelefoner eller ej.

Sådan snakker du med SIRI:

·         Hold Hjem-knappen nede – spørg SIRI efter de to hurtige biplyde.

·         iOS 8 eller nyere – sig "Hej Siri", og stil hende dit spørgsmål.

·         Hovedtelefoner eller Bluetooth-headset – hvis du bruger hovedtelefoner med fjernbetjening og mikrofon, så kan du trykke på midterknappen, hvis du vil snakke med SIRI. Bruger du Bluetooth-headset, skal du holde opkaldstasten nede.

Med CarPlay – tryk og hold stemmekommandoknappen på rattet nede og spørg SIRI efter tonen. Har du Eyes Free kan du starte en samtale med SIRI ved at holde stemmekommandoknappen på rattet nede.

SIRI på dansk

Når du har valgt SIRI på dansk, kan du bruge den personlige assistent til mange ting. Der er mange forskellige kommandoer til SIRI, så hun kan gøre din hverdag meget nemmere.

Ændre indstillinger på dit device – siger du ”slå WiFi til”, tænder hun for din WiFi. Du kan også sige ”åbn indstillinger” eller ”gå til mail-indstillinger”. Så slipper du for en masse klik.
Få SIRI til at styre kalenderen – med kommandoer som ”arranger et møde kl. 9” og ”Aftale med Bodil på mandag kl. 7:30” opretter SIRI kalenderaftalen, uden at du skal gøre noget. Hun kan også aflyse møder (”aflys morgenmøde”) samt flytte møder (”flyt mit møde kl. 9 til kl. 10”).
Spille musik – hun forstår kommandoer som ”spil Kim Larsen”, ”gå til næste sang” og ”spil noget pop”.
Skrive og svare på beskeder – ”send en besked til Lone om, at jeg er hjemme til aftensmad” kan SIRI både skrive og sende, uden at du skal gøre noget ekstra. Hun kan også ringe til folk i din kontaktbog – ”ring til Lone”

SIRI kan på dansk utrolig mange ting. Hun kan skrive tweets på Twitter og statusopdateringer på Facebook. Hun kan også nemt finde den hurtigste vej til din destination ”find vej til Lone”. Hun kan også skrive mails, styre dit ur og alarmer, tage noter, søge på Google og meget andet. Med de rette kommandoer kan hun gøre (næsten) alt.