Streaming er, når du afspiller materiale såsom musik på din smartphone eller computer, og det kræver, at du har adgang til internettet, da selve indholdet ligger et andet sted i verden, og altså ikke fylder på din smartphone.

Hvad er streaming

Når du streamer, henter du data fra en ekstern server/udbyder ned på din smartphone uden at lagre indholdet, som når du eksempelvis bruger en app eller installerer et spil på computeren. Du henter altså musikken eller filmen ned, uden at den fylder på din telefon. Du bruger mobildata eller Wi-Fi for at tilgå materialet, så det er en god ide at være forbundet til internettet via Wi-Fi imens.

Hvad kan du streame?

Du kan streame rigtig meget i dag såsom film, bøger, tv, serier, undervisning og radio, og det er rigtig smart, da du får utrolig meget indhold via din smartphone, som du kan se og høre, uden at du behøver at bekymre dig om manglende plads på din telefon. Mange streamingtjenester koster penge, men der er nogle tjenester, som du kan bruge gratis, men husk at holde øje med dit mobildataforbrug, hvis du ikke er på Wi-Fi.

Hvordan du streamer

Du kan i dag streame det meste fra de nyeste smartphones, men nogle streamingtjenester kræver, at du har installeret et specifikt stykke software, og at din forbindelse er hurtig nok. Ellers er det via selskabernes forskellige apps, du kan streame musik eller film, og du vil kunne finde det meste via ganske få klik.