Apple Pay er en digital pung, du kan bruge til at betale i alt fra dagligvarebutikker til webshops. Du gemmer dit fysiske betalingskort i den digitale pung som et virtuelt kort, og så er du klar til at betale både online og offline. Apple Pay kan bruges ved alle kontaktløse betalingsterminaler.

Hvad er Apple Pay?

Apple Pay er Apples egen betalingstjeneste til mobilbetaling i fysiske butikker, på hjemmesider og i apps.. Apple Pay er dog også en digital pung (en wallet), hvor du, ud over betalingskort, kan gemme værdikuponer, boardingkort, rabatkort og meget andet. Betalingen foregår via den trådløse NFC-teknologi.

Da mobilløsningen ikke kræver Apple Pay-specifikke kontaktløse betalingsterminaler, kan du bruge den i stort set hele Danmark. Det betyder nemlig, at den er kompatibel med de eksisterende kontaktløse terminaler – ligesom ved Samsung Pay.

Betalingstjenesten kan sammenlignes med MobilePay, når det kommer til selve mobilbetalingen. Apple Pay er dog meget mere end det. Den går nemlig på tværs af devices, og kan indeholde et væld af andre typer kort også. Det er nemt og sikkert at bruge - du kan også bruge Apples Face ID til at godkende betalingen med. Sikkerheden er allerede høj med Apple Pay, men den kan blive endnu bedre i fremtiden, hvis den baseres på blockchain-teknologien.

Apple Pay er kommet til Danmark

Du kan nu bruge Apple Pay, hvis du er kunde hos Nordea eller Jyske Bank. De to banker annoncerede d. 24 oktober 2017, at de har indgået et samarbejde med Apple omkring Apple Pay. Det kræver en iPhone 6 eller nyere, hvis du vil bruge tjenesten. Apple Pay fungerer på samme måde som MobilePay - du tilknytter dit kreditkort til appen, og så betaler du via appen i butikker eller online.

Hvis du allerede har en iPhone, skal du åbne din Apple Wallet og tilføje dit Visa-kort i denne. Du skal ikke installere yderligere ting på din mobiltelefon, da Apple Pay er designet til at fungere med allerede eksisterende teknologier i din smarrtphone og betalingsterminaler. 

Apple Pay Cash - nem betaling mellem to brugere

Apple Pay Cash minder på mange måder om MobilePay. Du kan nemlig overføre penge direkte til din venner og familie med appen. Det hele foregår i besked-appen på din iPad eller iPhone. 

Der er ikke (endnu) tale om en konkurrent til MobilePay, da den kun er tilgængelig i USA lige nu. Hvis du vil være klar til Apple Pay Cash, når den kommer til Danmark, skal du have den nyeste opdatering af iOS og WatchOS. Det er nemlig i betaversionerne af iOS 11.2 og WatchOS 4.2 første gang så dagens lys. 

Betal med både Mac, iPhone, iPad og Apple Watch

Du kan bruge tjenesten på alle (nyere) devices fra Apple. Der er tre forskellige symboler, der fortæller dig, om du kan betale med Apple Pay i butikken, en app eller på hjemmesider.

• Apple Pay
• Buy with Apple Pay
• Det almindelige symbol for trådløs betaling (kun i butik)

Nedenfor kan du se, om du kan bruge Apple Pay på din enhed.

• iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone SE (samt nyere modeller)
• Apple Watch-kompatible enheder (iPhone 5 og senere modeller)
• iPad Air, iPad Mini 3 og iPad Pro (samt senere modeller)
• Mac-computere

Sådan betaler du med Apple Pay

På mobilen bruges Touch ID (Hjem-knappen), mens du på Apple Watch trykker to gange på side-knappen, når der skal betales. På din Macbook er der to forskellige tilgange – se nedenfor.


I butik

Hold din iPhone eller Apple Watch tæt på terminalen, og så vil der dukke et betalingsikon op.

I app

Klik på ”Apple Pay” eller ”Buy with Apple Pay”-ikonet. Tjek om leveringsadressen er korrekt. Er den korrekt, placerer du din finger på Hjem-knappen på din iPhone eller iPad.

På hjemmesider

Her kan du bruge samme fremgangsmåde som i en app, hvis det er på din iPhone eller iPad.

På din Macbook Pro med Touch ID bekræfter du betaling ved at holde fingeren på denne. På en Macbook uden Touch ID kan du bekræfte via din iPhone eller Apple Watch, hvis du har samme iCloud på begge samt har aktiveret Bluetooth på din Mac.