Ordet phablet er en sammentrækning af ordene ”phone” og ”tablet”, og du kan kalde en phablet for en forvokset smartphone, men den er meget mere end det.

Hvad er en phablet?

Phablet– er en sammentrækning af ordene ”phone” og ”tablet”, og det er der faktisk en rigtig god grund til. Phablets kan du nemlig betegne som en smartphone, der har fået vokseværk.

En phablet er helt konkret en smartphone, som har en skærm, der er mellem 5.0 og 6.9 tommer. Grunden til det øvre niveau af skærmstørrelsen er, at et device med størrelser over 6.9 tommer vil betegnes som en tablet.

Det betyder blandt andet, at der i dag kan tales om tre kategorier af håndholdte devices:

·         En smartphone – skærm på op til 5.0 tommer.

·         En phablet – skærm på mellem 5.0 og op til 6.9 tommer.

·         En tablet – skærm på over 6.9 tommer

Der vil selvfølgelig være overlap mellem kategorierne, men de fungerer godt som tommelfingerregel.

Kan du få phablets i Danmark?

Phablets er begyndt at dukke op i Danmark de senere år, og der er flere og flere producenter, der laver smartphones med store skærme, efterhånden som skærmstørrelser er blevet et vigtigt benchmark, når der skal vælges smartphones og tablets.

Skærmen er blevet en af de vigtigste hardware-dele, da vores devices skal kunne mere og mere – en tendens der ikke vil blive mindre i fremtiden.

Det kan du med en phablet

Med en phablet bliver det nemmere for dig at udføre diverse avancerede opgaver på et device. Det er nemlig ikke kun skærmen, der har fået en opgradering, det har den anden hardware typisk også. Derfor får du med en phablet typisk mere kraft i form af hukommelse og hurtigere processorer i forhold til den typiske smartphone.