Et li-Ion-batteri er en ny teknologi, som aldrig mister evenen til at oplade. Det betyder, at du kan bruge batteriet igen og igen, uden at det skal oplades hele tiden efter nogle år. 

Hvad er et li-ion-batteri?

Et li-ion-batteri et et trådløst batteri, der findes i rigtig mange forskellige devices og enheder. Batterier af litium-ion-typen bruges iæsr i mange forskellige bærbare elektroniske apparater, der har et højt strømforbrug over længere tid – såsom smartphones og tablets. De seneste år har de fleste batterier i forbrugerelektronik været genopladelige litium-ion batterier.

Litium-ion-batterier har erstattet andre typer af batterier, da de har flere fordele, såsom:

·         De vejer mindre end andre genopladelige batterier med samme mAh kapacitet.

·         Evnen til at oplade (hvad der også kaldes for hukommelseseffekten) mister litium-ion batterier aldrig helt, ligesom de eksempelvis er tilfældet med NiMH-batterier, der tidligere var den mest brugte type af batterier.

·         Når de er ladet op, mister de strøm langsommere end lignende batterier.

Der er mange fordele ved litium-ion batterierne, hvilket også er grunden til, at de er blevet så udbredt, som de er i dag.

Forlæng dit li-ion-batteris levetid

Når du bruger dine forskellige devices, uanset om det er din smartphone eller phablet, vil batteriet langsomt blive nedbrudt – dog mister litium-ion batterier aldrig sin evne til at oplade fuldstændig.

Dit batteri holder helt op til 10 år, hvis du passer rigtig godt på det. Det er en god ide at passe på batteriet, da det er en del af dit devices hardware, hvilket typisk er kompliceret at skifte.

Generelle gode batteri-råd:

·         Fra 0-100 de første par gange. Lad dit nye device helt op (og aflad det fuldstændig efterfølgende).

·         For høj varme og ekstrem kulde kan ødelægge batteriet hurtigt.

·         Brug energispare funktionen så ofte som muligt.

Oplad altid dit device med den korrekte oplader - den du fik ved køb eller en anden godkendt oplader.