MIMO er helt grundlæggende en teknologi, der øger mængden af mulige radiosignaler – mobildata – din smartphone kan sende og modtage. Teknologien bruges kun i 4G-devices.

Hvad er MIMO?

MIMO er en forkortelse for Multiple Input Multiple Output, og den er helt grundlæggende en antenneteknologi, der kan øge internethastigheden med flere antenner. Det er de færreste, der kender MIMO-teknologien, men de fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med teknologien på et tidspunkt i vores liv.

MIMO-teknologien kan bruges i eksempelvis din smartphone, phablet eller tablet, hvis dit device kan modtage 4G LTE samt i nogle routere til Wi-Fi, du bruger derhjemme til trådløst internet.

Sådan bruges MIMO i din smartphone

I en typisk smartphone med 3G bruges der kun én antenne til at modtage, og én antenne til at sende mobildata-signaler, og det er endda én og samme antenne i langt de fleste af den slags telefoner.

Med MIMO sendes der flere datastrømme igennem det samme device på samme tid. Det gøres ved at øge antallet af antenner i eksempelvis din smartphone. Du kan modtage 4G over det meste af landet, men du skal dog have mobildata inkluderet i dit mobilabonnent.

MIMO giver dig højere hastigheder

Hvordan giver MIMO dig så helt konkret hurtigere mobildata, og hvor mange antenner kræver det? En ny 4G-smartphone bruger typisk to antenner til at modtage samt to antenner til at sende radiosignaler med. Dette system kaldes også for MIMO 2x2 – det er faktisk et krav, at alle 4G-telefoner understøtter denne teknologi.

Så helt kort giver MIMO-teknologien dig højere hastigheder med flere antenner i dit device. Der kan komme flere udgaver af MIMO i fremtiden, men teknologien kræver plads – hvilket producenter gerne vil undgå, da vægt og tykkelse ofte er et vigtigt benchmark.