Mobildata er den data du bruger, når du er på internettet med din smartphone, og når du bruger apps, som har forbindelse til internettet, som f.eks. Google Maps, og det bliver beregnet i kilobytes, megabytes og gigabytes.

Hvad er mobildata?

Data er, når din smartphone og internettet snakker sammen, og du kan sammenligne det med en vej, hvor der er trafik i begge retninger. Alle apps bruger mobildata, når de bliver brugt, men det er sjældent, at apps bruger meget data. Det er, når du besøger hjemmesider, at du bruger mest mobildata. Det er dog samtidig værd at nævne, at du ikke bruger mobildata, når du er på Wi-Fi.

Tjek dine mobildata, og spar på regningen

Det er altid en god ide at tjekke sit mobildataforbrug en gang imellem, så du opdager, hvis noget ikke er, som det plejer, og du pludselig bruger mere data end normalt – din telefon kan vise dig en statistik for dit dataforbrug, og du kan nulstille denne statistik hver måned. Du kan også slå mobildata helt fra, så du kun kan bruge data via Wi-Fi, og du kan være uheldig, at dækningen ikke altid er optimal, hvor du befinder dig.  

Hvad med mobildata i udlandet?

Når du bevæger dig uden for landets grænser, og i særdeleshed uden for EU, så er det en god ide at slå mobildata fra på din smartphone, ellers kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Du kan stadig komme på internettet via mange af de gratis hotspots, der er i de fleste store byer, og det er i langt de fleste tilfælde fuldstændig gratis for dig.

En anden mulighed er Dual-SIM. Her kan du have to SIM-kort i den samme mobil. Det kan enten være et lokalt SIM-kort med data eller to SIM-kort med forskellige mobilabonnementer.