PPI angiver en form for digital opløsning på et billede, samtidig med at det også kan angive, hvor høj skærmopløsningen på et device er. Det er en forkortelse for Pixels per Inch

Hvad er PPI?

PPI står for Pixels per Inch, og det angiver, hvor mange pixels et givent billede indeholder per tomme. Hvis et billedes opløsning er på 300 PPI, betyder det, at billedet har 300 pixels for hver tomme billedet er bredt og højt.

PPI kan også bruges til, at angive opløsningen på din tablets og smartphones skærm, uanset om det er en LCD-, LED- eller AMOLED-skærm. Det er dog typisk en anden betegnelse, der bliver brugt, når vi snakker opløsning på skærme. Her bruges ofte det totale antal pixels i bredden og højden – Full HD er 1920 x 1080.

Det kan du bruge PPI til

Hvad kan du så egentlig bruge PPI til? Hvis vi snakker billeder, så skal du mere se PPI, som en guideline for billedet. Opløsningen afhænger nemlig også af, hvor stort billedet er.

PPI-tommelfingerregler til digitalprint:

·         150 PPI vil give et acceptabelt billedresultat (nedre grænse)

·         300 PPI (og over) vil give et rigtig godt billedresultat (optimalt)

Hvis du eksempelvis vil printe et 10 x 15 cm billede, vil antallet af megapixels betyde følgende for PPI:

·         2 megapixels = 276 PPI

·         4 megapixels = 391 PPI

·         6 megapixels = 479 PPI

Er PPI egentlig det samme som DPI?

DPI – Dot Per Inch – er den mest brugte betegnelse for opløsning. Det giver dog mere mening, at du anvender denne ved print, da det angiver antallet af prikker per tomme. Ellers kan man godt sige, at de to enheder er ens. De angiver bare en fysisk og digital opløsning.