Ny undersøgelse
88,2 % oplever, at tonen på nettet er for hård

tal
ordenligt
sammen

Tal ordentligt – også når du skriver

Call me har siden 2012 haft fokus på den gode tone. Dengang viste en Wilke-undersøgelse, at 77 % syntes, at tonen i samfundet var blevet hårdere. Da vi som mobilselskab bogstavelig talt lever af, at mennesker kommunikerer med hinanden, følte vi et ansvar for at være med til at påvirke tonen til det bedre. Derfor begyndte vi at sige og udleve ’TAL ORDENTLIGT – det koster ikke noget’.
 

Anonymitet og mangel på digital dannelse

Nu afslører en ny undersøgelse, lavet af Call me i samarbejde med Wilke, at hele 88,2 % oplever, at tonen på nettet er for hård. Mere end halvdelen (58,3 %) tror, det skyldes vores mulighed for at ytre os anonymt online. Næsten halvdelen (47,1 %) begrunder vores hårde tone på nettet med, at vi mangler digital dannelse. Mens hele 59,8 % afholder sig fra at ytre sig på nettet for ikke at risikere at blive talt grimt til.
Se hele undersøgelsen her >>

Vores nyeste tiltag

Tonen mellem os er et fælles ansvar. I tale såvel som på skrift. Via film, online og offline materiale samt gennem vores arbejde på skoler og i børnefamilier gør vi nu en særlig indsats for at rette både voksne og børns opmærksomhed på, hvordan vi skriver til hinanden på nettet. Skriver vi anderledes, end vi taler – og hvorfor? Opfattes det skrevne ord hårdere end det sagte? Gælder der andre spilleregler online?

Vil du hurtigt i gang?
Bliv klogere på, hvordan du mest effektivt arbejder med familiens eller klassens tone på nettet – hent gode råd og værktøjer lige her.

Til skolerne

Cases og spørgsmål – unge og sociale medier

Til at skabe dialog og diskussioner om virkelige cases på klasseplan

Du er for sart

Download

Venskaber

Download

Når personer ændrer sig

Se video


Etik på sociale medier

Dialogskabende spil om etik på sociale medier

Spil

Til forældrene

Blogindlæg med råd

Råd til hvordan du som forælder kan klæde dit barn på, til et trygt online liv

Læs

Plakat med råd

Plakat I kan hænge op I klassen med gode råd til et trygt online liv.

Print en plakat

Tilbageblik
Se, hvad vi bl.a. har lavet og opnået med TAL ORDENTLIGT siden starten i 2012 her