En intelligent ordbog kan fortælle dig hvornår du har stavet ord forkert, samt foreslå hvilke ord du vil skrive som det næste. En god intelligent ordbog lærer hele tiden af dig, og bliver dermed klogere på hvordan du skriver.

Hvad er en intelligent ordbog?

Ordbogen på din smartphone, phablet og tablet fortæller dig, når du har stavet et ord forkert samt forsøger at hjælpe dig med at stave ordet hurtigere ud fra dine forrige indtastninger.

Ordbøgerne på de tidlige mobiltelefoner var ikke særlig gode, men de er hurtigt blevet mere intelligente, så de kan stave flere ord, lære nye stavemåder og -mønstre samt foreslå de rigtige ord, når du skriver. Softwaren til de intelligente ordbøger bliver hele tiden bedre.

Den intelligente ordbog

En intelligent ordbog gør meget mere end bare fortælle dig, om du har stavet et ord rigtigt eller ej. Den kan også forudse dine indtastninger, før du har skrevet et ord færdigt i eksempelvis en SMS. Teknologien er stadig ikke 100 %, men den bliver bedre og bedre til at forudse, hvilke ord du vil indtaste.

De intelligente ordbøger forsøger også at lære dine skrivemønstre samt de ord du benytter oftest, så de bliver bedre til at foreslå det rigtige ord.
Alt dette er med til at give dig en endnu skarpere intelligent ordbog, der bliver ved med at forbedre sig, jo mere du bruger dit device. Det er forskellige ordbøger, der bruges i de forskellige producenters styresystemer– eksempelvis er ordbogen på iOS ikke den samme som på Android.

Slå intelligent ordbog fra

Du kan slå den intelligente ordbog fra i indstillingerne på dit device, så du ikke får forslag til ord, når du skriver SMS’er, MMS’er samt e-mails.

Det kan gøres nemt og hurtigt – også hvis du vil slå den til igen.