Hardware er et ord som tit bruges om det meste elektronik, og i særdeleshed når det kommer til smartphones og tablets. Helt grundlæggende er hardware alt det fysiske, som dit device er bygget af, hvilket vil sige, at det er de dele, som du kan have fysisk i hånden. Hardware er blandt andet en skærm, tastatur samt en harddisk

Hvad er hardware

Hardware er en fællesbetegnelse for alt det fysiske, som du kan finde i din smartphone og tablet, som eksempelvis et eksternt tastatur, en harddisk samt en skærm – som eksempelvis Androids Super AMOLED-skærm. Du kan sige, at hardware er det i dit device, som du fysisk kan se og have i hånden, hvis du skilte dine devices ad.

Forskellen på hardware og software

Den helt overordnede forskel på hardware og software er, at du ikke kan se eller have software i din hånd fysisk. Software er programmer på din tablet og telefon – eksempelvis er apps på dit device et softwareprogram, der giver din telefon og tablet en ekstra funktionalitet. En app er ikke noget, som du fysisk kan røre ved, som eksempelvis skærmen, som du trykker på for at aktivere app’en.

Hardware og software arbejder sammen

Hardware og software arbejder sammen, hvilket betyder, at hardware ikke kan fungere uden software og omvendt. Skal du f.eks. på internettet, er det nødvendigt med noget software til skærmen og antennen. Her er softwaren eksempelvis en browser, som forbinder dig med internettet i samspil med det nævnte hardware.