Betegnelsen mAh står for milli-Ampere-hour (timer), og betegnelsen angiver helt simpelt driftstiden på batteriet på dit device, eller sagt på en anden måde, hvor lang tid du har strøm. 

Hvad betyder mAh?

mAh betyder milli-Ampere-hour, og jo højere antallet af mAh er, jo længere vil din smartphone og tablet holde strøm på en opladning.

Forestil dig mAh på følgende måde – volten i batteriet er, hvor meget benzin, der bliver brugt (telefonens strømforbrug), og mAh er den fysiske størrelse på benzintanken. Når du lader din telefon eller tablet op, så fungerer det på samme måde, som når du fylder benzin på din bil. En bil kan heller ikke køre ubegrænset uden optankning. Det er blandt andet derfor, at antallet af mAh på et device er blevet et vigtigt benchmark de sidste år, når folk skal købe ny telefon og tablet.

Oplad dit device med en powerbank

Så mange gange kan en powerbank med 2.500, 5.000 og 10.000 mAh oplade en ny smartphone og tablet:

·         Smartphone – 2.500 mAh (1.5 gang) – 3.000 mAh (3 gange) – 10.000 mAh (6 gange)

·         Tablet – 2.500 mAh (mindre end én gang) – 5.000 mAh (mindre end én gang) – 10.000 mAh (1 gang)

Antallet af gange en powerbank typisk vil kunne oplade en smartphone og tablet er cirka-angivelser, da det også afhænger af din smartphone, tablet og powerbank. Der er forskel på blandt andet hardwaren i de forskellige devices, og derfor kan opladningen variere.