En quad-core processor er helt grundlæggende en processor med fire uafhængige kerner, der kan læse data og udføre mange opgaver på én og samme tid.

Hvad er quad-core?

En quad-core processor er en chip med fire uafhængige enheder, også kaldet kerner, der læser data og udfører opgaver såsom at tilføje og flytte rundt på data.

Hver enkel kerne i en quad-core processor kan udføre flere opgaver på samme tid, og det er blandt andet derfor, at en multi-core processor er så hurtig.

I processorer med flere kerner, er kernerne tilsluttet samme stik, så forbindelsen mellem dem er hurtigere, end hvis de var tilsluttet hvert sit stik. Multi-core processorer bruger mindre strøm end processorer med én kerne, og de kan typisk også løse mange flere opgaver på samme tid end en almindelig single-core processor.

Er quad-core dobbelt så hurtig som dual-core?

Selvom det lyder meget logisk, at en quad-core processor er dobbelt så hurtig som en dual-core processor, så er dette ikke tilfældet. Hastigheden af en processor afgøres af flere ting, men du kan som tommelfinger regel sige, at eksempelvis en dual-core processor er 1.5 gange så hurtig som en single-core processor og så fremdeles.

Ting der har indflydelse på hastigheden af processoren:

·         Brugerens vaner og brug af sin smartphone, tablet eller computer.

·         Typen af programmer der bruges.

·         Graden af kompatibilitet af processoren med anden hardware i systemet.

Der er altså mange forskellige elementer, der har betydning for en processors hastighed. Det vil dog ikke være store forskelle disse ting har på hastigheden af processoren i eksempelvis en phablet, men de vil give en lille forskel.